Lista a dolgokkal, amiket NE fogadj meg a 2019-es évre

Berényi Nóri
Írta: ,
Lista a dolgokkal, amiket NE fogadj meg a 2019-es évre

Kérünk szépen téged, hogy mielőtt elkezdenéd tervezgetni a nagy, újévi fogadalmaidat, had adjunk neked néhány jó tanácsot ezzel kapcsolatban. Nem tudjuk te, hogy vagy vele, de mi kicsit már unjuk a nagy ígéreteket, majd az ezt követő még nagyobb csalódásokat. Inkább arra ösztönöznénk téged is, hogy nagy dolgok helyett, inkább koncentrálj a sok kicsire, amiből aztán egy idő után valami nagy is kisülhet.

„Idén lefogyok!” Kép forrása: blog.thesoulscripts.com

Azért ezzel kezdjük, mert egy felmérés szerint az emberek többségének ez a fogadalom áll az első helyen így év végén. Hogy miért?

Felkészítik a lelküket, hogy habár karácsonykor még jól beelakmároznak és bizony a diéta szót is elengedik egy időre, de január elsején bizony már megteszik az első köröket a futócipőjükben és jöhet a csirke, saláta kombó is.

De a valóság legtöbb esetben az, hogy még, ha így is lesz, öt nap múlva biztosan apad a lelkesedés és persze jön az újabb kudarc, hogy ez idén sem fog sikerülni.

Nem kell megfogadnod, hogy lefogysz, egyszerűen csak tedd meg hozzá az első lépéseket! Nem kell sietned, változtass apránként rossz étkezési szokásaidon. Nem kell egyből félmaratont futnod, elég, ha kezdetben például lift helyett, lépcsőt használsz.

„Idén bepasizok!” Kép forrása: glamradar.com

Akkor te most jós vagy? Mert akkor szeretnénk bérletet váltani hozzád.

Nem azt mondjuk, hozzáállásnak remek, de azért ezt te sem tudhatod biztosra.

Mert mi lesz akkor, ha mégsem pasizol be és újra szingliként lépsz át a következő évbe? Csalódás, bánat? Nos, könnyen lehet, mivel ezzel megágyazol a kudarcélménynek is, ami csak az önbizalmadat rombolhatja és semmiképpen nem építhet téged.

Helyette inkább mondd ezt magadnak: „Elérem, hogy azzá az emberré váljak, aki mellett valaki boldogságra lelhet és aki megérdemli a szeretetet.”

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv