Jóga kihívás – Hoz-e változást napi 10 perc jógázás?

Zabolai Margit
Írta: ,
Jóga kihívás – Hoz-e változást napi 10 perc jógázás?

Állítólag, ha az ember két héten keresztül csinál valamit, akkor az a szokásává válik. Én 10 napon keresztül szántam minden reggel 10 percet a jógára, hogy kiderítsem: érdemes-e belekalkulálni a reggelekbe azt a plusz negyed órát, vagy valójában semmi hatása nincs ennyi mozgásnak?

Kezdés a nulláról Kép forrása: tumblr, robolikesifit

Valamikor, évekkel ezelőtt el-eljártam jógázni, bár talán összesen egy 2-3 hónapos periódus volt, amikor ezt heti rendszerességgel tettem. Időről időre vannak olyan szakaszaim, amikor eldöntöm, hogy márpedig mostantól sportolok, de ezek ahogy jönnek, úgy mennek is.

A 10 perces reggeli jógáról azonban úgy képzeltem, talán még huzamosabb időn keresztül is ki tudok tartani mellette: nem kell hozzá semmi, csak napi 10 perc, meg egy tetszőlegesen kiválasztott YouTube-videó, esetleg egy pokróc a térded alá.

De tényleg elegendő ennyi a változáshoz?

Az első napot a macska jobban élvezte Kép forrása: blog.freepeople.com

Az első napon rájöttem, miért praktikusabb jógastúdióban végezni a gyakorlatokat, mint otthon. A macskám ugyanis szentül hitte, hogy a különféle pózok az ő játékának részei, és egyből gazdagabb is lettem néhány karmolással.

Mivel a találomra kiválasztott videót is ekkor láttam először, az idő nagy részében arra figyeltem, hogy valóban mindenemet jól tartom-e, hiszen nem hagyatkozhattam arra, hogy ha valamit helytelenül csinálok, a jógaoktató majd kiigazít.

Bár örültem, hogy végül elkezdtem a kis jóga kihívásomat, az első nap nem éreztem úgy, hogy ezzel fogom megváltani a világot.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!