Jelek, hogy nagyon intelligens vagy, még akkor is, ha nem érzed annak magad

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
Jelek, hogy nagyon intelligens vagy, még akkor is, ha nem érzed annak magad

Kép forrása: unsplash

Nem kell az egekben lennie az IQ-dnak ahhoz, hogy intelligens legyél – sajnos manapság, amikor mindenki a kirakatba rakja az elismeréseit, és profi az önmarketingben, nagyon nehéz okosnak érezni magunkat, főleg akkor, ha hajlamosak vagyunk a bizonytalanságra önmagunkkal szemben. Garantáljuk viszont, hogy ha ez a 7 tulajdonság megvan benned, sokkal intelligensebb vagy, mint az átlag, még akkor is, ha te nem úgy érzed.

Magas empátiával rendelkezel

Az érzelmi intelligencia nagyon fontos ahhoz, hogy a mindennapokban navigálni tudj. Minél több empátia van benned, annál jobban fejezed ki magad, ügyesebben kommunikálsz, és jobb a konfliktusmegoldó képességed. Hiába szoktuk különválasztani az érzelmeket és az értelmet, a kettő szorosan összefügg.

Kíváncsi vagy

Könnyű arra asszociálni, hogy az intelligens emberek sokat olvasnak, de valójában az intelligenciát nem azzal mérjük, hogy ki hány könyvet olvas el egy héten. Sokkal fontosabb az, hogy kíváncsi legyél, tegyél fel kérdéseket, és figyeld meg a körülötted lévő világot. Ha kíváncsi vagy, abban már benne van a tanulás iránti vágy is, ami pedig a nagyon intelligens emberek egyik ismérve.

Jó megfigyelő vagy

Az intelligens emberek nem beszélnek, hanem megfigyelnek. Nem a figyelem középpontjában fürödnek, hanem csendben vannak, elemzik a helyzeteket, következtetéseket vonnak le, észreveszik az apró, rejtett jeleket is. Ha jó emberismerő, és egyébként, jó megfigyelő vagy, az biztosan az intelligencia egyik jele.

Van önuralmad

Ha képes vagy uralkodni az érzéseiden, és nem ösztönből cselekszel, az azt jelenti, hogy felnőttként tudsz viselkedni, és kontrollálni tudod a cselekedeteidet. Bár a szenvedélyességet előnynek szokták emlegetni, valójában korántsem az, csak meggondolatlanság – az igazi erély az, ha valaki tud gondolkodni, mielőtt cselekszik.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!