Műveikkel inspirálnak – 4 író, aki szavaival átsegít a lelki megpróbáltatásokon

Balog Marianna
Írta: ,
Műveikkel inspirálnak – 4 író, aki szavaival átsegít a lelki megpróbáltatásokon

Minden ember életében lehetnek olyan pillanatok, amikor jól jönne egy kis lelki támasz. Van, aki a Bibliát lapozza fel útmutatásért, és vannak olyanok is, akik kedvenc íróik műveiből merítenek erőt. Ilyenkor az ember csak kinyitja a kiválasztott könyvet, rábök egy sorra, és megpróbálja az olvasottakat a problémájára vonatkoztatni. Az alábbiakban olyan írók gondolatait olvashatod, kiknek szavai tökéletesen alkalmasak arra, hogy útmutatást nyújtsanak neked a nehéz időkben.

Minden tévút jó valamire. Minden botlás és tévedés gazdagít, ha jól élsz, és igazán. Próbálj akár csak egyetlen szálat kihúzni a múltad szövetéből – összeomlik az egész!

Nem számít, hányszor esel el életed folyamán, a lényeg, hogy mindig talpra állj. Minden hibád, minden rossz (vagy annak titulált) cselekedeted megtanít téged valamire. A múltban elkövetett hibák által válhatsz jobb, eredményesebb, boldogabb emberré a jelenben, és ugyanígy, ha most hibázol, az a jövődre nézve lehet hasznos a számodra. Ne akard görcsösen elfelejteni a rossz dolgokat, hiszen általuk, a felismerésük által válhatsz jobb emberré; nélkülük nem lenne lehetséges a fejlődésed.

Paulo Coelho Kép forrása: playbuzz.com

Ne hallgass másokra, amikor azt mondják, hogy »ez az út jobb«, vagy »az az út könnyebb«. Isten legnagyobb adománya számunkra az a képesség, hogy önállóan tudunk döntést hozni.

A világ egyik legnépszerűbb spirituális tanítójaként számon tartott brazil szerző fenti soraival arra buzdít, hogy merj önálló döntéseket hozni, és ne engedd, hogy bárki is befolyásoljon téged. Természetesen meg lehet hallgatni mások véleményét, sőt, bizonyos helyzetekben elengedhetetlen, hogy tanácsot kérj a nálad tapasztaltabbaktól, bölcsebbektől. Az életedért azonban te vagy a felelős, a döntés minden esetben a te kezedben van. Higgy magadban, higgy döntéseid helyességében!

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba