Mutatjuk, mi mindent árul el a kézírásod a személyiségedről

Kovács Andrea
Írta: ,
Mutatjuk, mi mindent árul el a kézírásod a személyiségedről

Azt már régóta tudhattad, hogy a grafológusok képesek néhány leírt szóból megállapítani, milyen személyiséggel rendelkezel. Egy amerikai felmérés viszont azt is bebizonyította, hogy a betűk közötti távolságból, az aláírásodból, vagy akár egyetlen betű kanyarításából körülbelül 5000 személyiségjegyet lehet felismerni! Sőt, még az energiaszintedre és a vérnyomásod pillanatnyi helyzetére is következtethetnek belőle. Derítsd ki te is, hogy rólad mit árul el a kézírásod!

A T betű trükkös vonala

Te hova rajzolod a T betűn a keresztet? Ha a legtetejére, akkor valószínűleg egy ambiciózus és optimista személyiség vagy, aki megfelelő önbizalommal rendelkezik.

Ha viszont a betű közepére helyezed a vonalat, azzal azt üzened a környezetednek, hogy magabiztos vagy, és szuperül érzed magad a saját bőrödben.

Azonban nem csak a vonal helye számít; a hosszú áthúzás eltökélt és lelkes személyiségről árulkodik, aki azonban néha meglehetősen makacsul viselkedik, és nehezen tudja elengedni a negatív dolgokat.

A rövid vonalak viszont azt jelképezik, hogy időnként szereted ellustálkodni a feladatokat.

A méret a lényeg Kép forrása: showcase.thebluebus.nl

Ha apró betűket vésel a papírra, azzal azt üzened a külvilágnak, hogy viszonylag félénk, visszafogottabb egyéniség vagy. Ugyanakkor a rád bízott feladatokat lelkiismeretesen és szorgalmasan végzed el, miközben a legapróbb részleteket is mindig szem előtt tartod.

Az átlagos betűméret arról árulkodik, hogy nincs problémád az új helyzetekkel, ugyanis gond nélkül képes vagy alkalmazkodni a változásokhoz, emellett pedig rendkívül kiegyensúlyozott személyiség vagy.

Alig férsz el a papíron, akkora betűkkel írsz? Ezek szerint igazi társasági ember vagy, aki szívesen tündököl a középpontban, és nem fél kiereszteni a hangját. Egyúttal viszont a nagy betűk azt is jelenthetik, hogy a magabiztosságod csak látszat, és belül gyakran érzed magad határozatlannak.