5+1 mondat, ami arról árulkodik, hogy egyáltalán nincs önbizalmad

Balatoni Dóra
Írta: ,
5+1 mondat, ami arról árulkodik, hogy egyáltalán nincs önbizalmad

Kép forrása: charleshildreth.com

Az önbizalomhiány semmiképp nem jó, az pedig pláne nem, ha ezt ki is mutatod másoknak. Hidd el, így sokkal többen kihasználnak és a munkahelyeden is rossz szemekkel néznek rád, ha ezt érzékelik rajtad. Lehet, hogy te magad sem veszed észre, melyek azok a jelek, amelyek elárulják bizonytalanságodat és az alacsony önértékelésedet? Olvasd el cikkünket és megtudhatod, mik ezek!

Figyeld meg a mondataidat, előfordul, hogy egy nap túl gyakran mondogatod azt, hogy „talán”, „valószínűleg” és „nem vagyok benne biztos”?

Ezzel nem csak a bizonytalanságodat, hanem az önbizalomhiányodat is kifejezed. Lehet, hogy te észre sem veszed, mások viszont igen!

Éppen ezért próbálj meg minél határozottabbnak mutatkozni, hadd higgyék el, hogy tele vagy önbizalommal. Hidd el, egy munkahelyen is sokkal jobban örülnek egy ilyen munkaerőnek vagy kollégának.

Gratuláltak az eredményedhez, amit elértél és erre te elpirultál, majd halkan azt mondtad, hogy „köszönöm, igazából csak mázli volt…”?

Ha ez így van, akkor lehetséges, hogy túl kevés az önbizalmad.

Érthető, ha az embernek néha valóban szerencséje van, de a saját érdemünket is érdemes azért kihangsúlyozni.

A siker többnyire nem hullik az ember ölébe, még ha jók is voltak a körülmények, biztosan sokat megtettél azért, hogy elérd azt az eredményt. Hagyd, hadd dicsérjenek és intézd el egy sima „köszönöm”-mel a gratulációt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!