15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat

Kép forrása: unsplash

Hallottál már az introvertált személyiség fogalmáról? Valószínűleg igen: a gyakran befelé forduló, a magányt pihentetőnek megélő emberek néha bizony képesek lábon kihordani egy infarktust, ha hangos közegben, csicsergő emberek között kell huzamosabb időt eltölteniük; ha társaságban órákig vesztegelnek és nem tudnak egyedül lenni legalább két-három percre; sőt néhányan még attól is kiborulnak, ha meghívást kapnak egy összejövetelre.

Lehet, hogy te is közéjük tartozol? Nos, a legtöbben intro-és extrovertált személyiségjellemzők, nevelési elvek, az életet gyökeresen megváltoztató események és a közegünk tulajdonságainak valamiféle egészen egyedi keverékei vagyunk, így simán lehet, hogy imádsz szerepelni, mégis értékeled az egyedül töltött időt - viszont, ha ezt a 15 érzést mind jól ismered és rendszeresen átéled, nem kérdés, hogy nagyobb részt introvertált vagy, ami –az első, általában negatív gondolatokat félretéve- nagyon is hasznos tulajdonság is tud lenni!

Lássuk, mi ez a 15, határozottan introvertált érzés, egy igazán introvertált ember szájából:

”A legjobb, ha bevonnak, miközben mégsem” Kép forrása: mihtiander/Depositphotos

Egy igazán befelé forduló ember imádja, ha egyedül hagyják, imádja, ha bevonják a társalgásba -persze csak ha éppen ahhoz van kedve-, de a legjobban azt szereti, ha bevonják úgy, hogy közben bármikor lehetősége adódik kilépni.

Ez az igazi introvertált szabadság!

”Akkor vagyok a legjobb formámban, ha biztonságban érzem magam” Kép forrása: kanareva/Depositphotos

Ha a személyiséged nagyobb része introvertált, valószínűleg idegenek előtt nem kezdesz el poénkodni és hülyéskedni, viszont a párod vagy a legjobb barátnőd mellett egy humoristává alakulsz át - ez azért van, mert a biztonságérzeted megengedi, hogy lelazulj és megmutasd a személyiséged legszórakoztatóbb részét.

Sose bánd, hogy ilyen vagy, hiszen a jó közönség sokkal többet ér, mint a nagy közönség!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!