15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
15 mondat, amit csak egy introvertált ember mondhat

Kép forrása: unsplash

Hallottál már az introvertált személyiség fogalmáról? Valószínűleg igen: a gyakran befelé forduló, a magányt pihentetőnek megélő emberek néha bizony képesek lábon kihordani egy infarktust, ha hangos közegben, csicsergő emberek között kell huzamosabb időt eltölteniük; ha társaságban órákig vesztegelnek és nem tudnak egyedül lenni legalább két-három percre; sőt néhányan még attól is kiborulnak, ha meghívást kapnak egy összejövetelre.

Lehet, hogy te is közéjük tartozol? Nos, a legtöbben intro-és extrovertált személyiségjellemzők, nevelési elvek, az életet gyökeresen megváltoztató események és a közegünk tulajdonságainak valamiféle egészen egyedi keverékei vagyunk, így simán lehet, hogy imádsz szerepelni, mégis értékeled az egyedül töltött időt - viszont, ha ezt a 15 érzést mind jól ismered és rendszeresen átéled, nem kérdés, hogy nagyobb részt introvertált vagy, ami –az első, általában negatív gondolatokat félretéve- nagyon is hasznos tulajdonság is tud lenni!

Lássuk, mi ez a 15, határozottan introvertált érzés, egy igazán introvertált ember szájából:

”Nekem vonzóbb a kreativitás, mint a kidolgozott izmok” Kép forrása: igormakarov/Depositphotos

Persze nem kell introvertáltnak lenni ahhoz, hogy előnyben részesítsd a belső értékeket, de az azért nagy igazság, hogy a csendesebb, befelé forduló emberek 99%-át nem a jó duma és a szexi szelfik nyűgözik le - légy büszke erre a tulajdonságodra (is)!

”A tökéletes hétvége nekem nem buli és brunch, hanem lazítás és olvasás” Kép forrása: quintanilla/Depositphotos

Ha választhatnál egy bulizással, vicces társasággal és koktélokkal tarkított hosszú este, és egy kád forró víz között, nem kérdés, hogy a könyvvel-lazítással megspékelt csend mellett tennéd le a voksod?

Nincs ezzel baj, hiszen a töltődés igenis szükséges, és tudjuk, hogy az introvertáltaknak is vannak barátaik, csak nem a hangos, hajnali 5-kor hazamenős fajtából - persze igyekezz társasági életet élni, de sose bánd, ha kimaradsz egy-egy őrült éjszakából!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!