Módszerek, amivel te győzhetsz minden vitában, veszekedés nélkül

Nagy Niki
Írta: ,
Módszerek, amivel te győzhetsz minden vitában, veszekedés nélkül

Ha két ember egymásnak esik (és nem a jó értelemben), elkerülhetetlen, hogy sérülten, rossz érzéssel jöjjenek ki a veszekedésből – még az is, aki végül a győztes félnek mondhatja magát. Van azonban egy pszichológiai aikidónak nevezett módszer, melynek segítségével anélkül kerekedhetsz felül egy vitában, hogy megsértenéd a másikat, vagy fájdalmat okoznál bárkinek is.

Hogyan maradj nyugodt? Kép forrása: cruzine.com

Persze mondani könnyű, hogy ne kiabálj vissza, amikor éppen rád üvöltenek, de ha ilyenkor kicsit bezárkózol a fejedbe, egyszerű lesz, mint az egyszer egy. Mondogasd magadnak az alábbi két mantrát: a kiabálás nem nekem szól, és mennyivel intelligensebb és okosabb vagyok, hogy én nem így fejezem ki magam.

Hatalmas önuralomról tesz tanúbizonyságot, ha képes vagy megállni, hogy egy kiabáló emberrel nyugodt hangon beszélj.

A legjobb megoldás mégis az, ha nem mondasz semmit, és hagyod, hogy kikiabálja magából a dühöt, hiszen ilyenkor egy ideges emberrel beszélni olyan, mintha egy alvót próbálnál győzködni – teljesen felesleges.

Kerekedj felül csendben! Kép forrása: lalasparkles.tumblr.com

Fontos megérteni, ha valaki kiabál, azt általában frusztráltságból és dühből teszi, nem azért, mert bántani akar téged.

Egyszerűen kifogyott az észérvekből, és nem tud jobb megoldást, minthogy felemelje a hangját, hátha így érvényt szerezhet a mondandójának.

Ez nem rád irányul, csupán a frusztráltságát adja ki így, ráadásul nem is tudatosan.

Ha veszekedés közben ez eszedbe jut, könnyebb lesz nyugodtnak maradnod, és nem visszaüvöltened – ez az első olyan fegyvered, amivel végül te kerekedhetsz felül.