10 módja annak, hogy megtaláld a belső békédet

Balogh Orsi
Írta: ,

Az életünk tele van nehézségekkel és sokszor kell megküzdenünk a belső és a külső káosszal, ami rengeteg erőt és energiát emészt fel. A stressz, a negatív érzelmek, a csalódások, a különböző párkapcsolati és munkahelyi gondok mind-mind felrúghatják a belső békénket, amelyre nagy szükségünk lenne a hétköznapokban, hiszen annak segítségével, bármivel képesek lennénk szembenézni.

Az élet néha keményen próbára tesz téged és emiatt időnként reménytelennek tűnhet a helyzeted. Úgy érezheted, megfulladsz a terhek súlya alatt és szétszakad a lelked a ránehezedő nyomástól. Viszont létezik ellenszer! A belső béke segíthet mindezzel könnyedén megbirkózni. Amikor lelkileg békében vagy, nyugodtnak és erősnek érezheted magadat a stresszes időkben is. Az igazi belső béke független a külső körülményektől. De hogyan érheted el ezt a harmonikus, kiegyensúlyozott állapotot?

A leggyakrabban akkor veszítheted el a belső békédet, ha túl sokat vársz magadtól. 

Túlvállalod magad, olyat teszel, amit igazából nem szeretnél. Netán olyan dologra mondasz igent, amihez nem is értesz. 

Mindezt elkerülheted azzal, hogy határokat húzol. Légy tisztában azzal, mire vagy képes, mi okoz neked fájdalmat, nehézséget és mondj nemet magadnak, illetve másoknak!

A túlterheltség és az alváshiány is felboríthatja a belső békét. A testnek és a léleknek egyaránt szüksége van minőségi pihenésre.

Ezt persze megteheted úgyis, hogy nem csinálsz semmit, legfeljebb könyvet olvasol, esetleg filmet nézel.

De érdemes lehet rászoknod a meditációra is, amely igazán kikapcsolhat.

Koncentrálj arra, hogy mély levegőket vegyél, mert az lelassíthatja a szívverést és csökkentheti a vérnyomást, így igazán elérheted a nyugalmi állapotot.

Keresd meg a hozzád leginkább illő relaxációs módszert!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv