Mit tegyél, hogy ne daráljanak be a szürke hétköznapok?

Írta: ,

Sajnos elkerülhetetlen az életben, hogy néhanapján bedaráljanak a szürke hétköznapok, de nem feltétlenül kell ezt hagynod. Nyilván a legtöbb ember életében van egy alap rutin a mindennapokban – reggel elmegy dolgozni, este megy haza, otthon pedig hulla fáradtan úgy érzi, hogy már semmihez nincs energiája, legfőképp ahhoz, hogy feldobja a hetét. Ha te is ezt a rutint követed, most segítünk kicsit kiszakadni a megszokottból!

Törd meg a rutint! Kép forrása: tumblr.com, lookbookdotnu

1/4 Törd meg a rutint!

Szakértők szerint minden szokás 21 nap után válik rutinná, ami utána beépül a mindennapjaidba. Így kizárólag te határozod meg azt, hogy milyen szokásokat alakítasz ki az életedben. Mindenkinek szüksége van a változásra egész élete során, még akkor is, ha kissé tart tőle. Ez furcsa dolog egyébként, mert félünk a változástól, viszont ezzel együtt igényeljük is és szinte megállás nélkül keressük. Mert mégis mi lenne abban olyan izgalmas, ha az összes nap ugyanúgy telne? A változatosságért viszont neked kell tenned. De ne gondolj nagy dolgokra, elég, ha apróságokkal kezded: például válts útvonalat a munkádba menet, munka után pedig ne egyből a lakásod legyen a cél, hanem iktass be a hétköznapokba is egy-egy lazább programot. Az is nagyon fel tud tölteni, ha az egész napos pörgés után sétálsz egy nagyot, megnézel olyan utcákat, ahol még nem jártál, beülsz egy hangulatos helyre és csak jól érzed magad önmagaddal.

A gondolatok fogságában Kép forrása: tumblr.com, styleattitude

2/4 A gondolatok fogságában

Buddhának van egy mondása, ami így szól: „Az vagy, amit gondolsz és azzá lettél, amit gondoltál.” Biztos te is nagyon sok helyről hallod, hogy a gondolataidnak teremtő ereje van, de átgondoltad valaha, hogy mit is jelent ez valójában? Ha úgy éled meg a hétköznapokat, mint egy rossz betegséget, aminek az egyetlen ellenszere a rövid hétvége, akkor ideje változtatnod a gondolkodásmódodon, mert a szürke hétköznapokból is csinálhatsz rózsaszínt.

Nem kell hozzá semmi, csak döntsd el és kész.

Felfoghatod úgy, hogy megint túlóráznod kell, hulla fáradt leszel, másnap pedig kezdődik újból az egész, de lehetsz az az ember, aki még a dolgos hétköznapokban is megtalálja a csodát. Ez pedig, hidd el, nem pénz kérdése, egyszerűen csak tedd fel a kérdést, hogy vajon megengeded-e magadnak a boldogságot?

Alacsony rezgésszám Kép forrása: prettydesigns.com

3/4 Alacsony rezgésszám

Képzeld el, hogy amikor boldog és feldobott vagy, akkor valahogy a szíved is hevesebben ver, hirtelen mindenkit szeretsz és ez bizony érződik is a kisugárzásodon. Ilyenkor a rezgésszámod az egekben van, és a többi ember is szeret a közeledben lenni, mert ezáltal őket is felemeled.

Amikor pedig semmi kedved nincs például a hétfőkhöz, akkor ezt körülötted mindenki érzékeli, mivel rendkívül alacsony a rezgésszámod.

Tudati szinten ezen is tudsz javítani. Ezáltal mindenhez több energiád lesz majd, így a sokszor egysíkú hétköznapokhoz is.

Végezz olyan munkát, amit szeretsz Kép forrása: theeverygirl.com

4/4 Végezz olyan munkát, amit szeretsz

A legnagyobb probléma itt lehet. Az az ember, akinek a munkája egyben a hobbija is, az nem fél a hétfőktől és nem karácsonyként éli meg a péntekeket. Egyszerűen csak élvezi a hét minden napját, mert boldog.

Éppen ezért arra biztatunk, hogy találd meg azt a hivatást, ami igazán boldoggá tesz, és ne ragadj le olyan helyeken, ahol csak az energiát szívják el tőled. Ne legyenek a fejedben korlátok, mert ezek csak a te képzeteid.

Egyedül rajtad múlik, hogy mersz-e lépni és változtatni, amitől majd nem úgy tekintesz a hétköznapokra, mint szükséges rosszra.