Mit tegyél, hogy ne daráljanak be a szürke hétköznapok?

Berényi Nóri
Írta: ,

Sajnos elkerülhetetlen az életben, hogy néhanapján bedaráljanak a szürke hétköznapok, de nem feltétlenül kell ezt hagynod. Nyilván a legtöbb ember életében van egy alap rutin a mindennapokban – reggel elmegy dolgozni, este megy haza, otthon pedig hulla fáradtan úgy érzi, hogy már semmihez nincs energiája, legfőképp ahhoz, hogy feldobja a hetét. Ha te is ezt a rutint követed, most segítünk kicsit kiszakadni a megszokottból!

Törd meg a rutint! Kép forrása: tumblr.com, lookbookdotnu

Szakértők szerint minden szokás 21 nap után válik rutinná, ami utána beépül a mindennapjaidba. Így kizárólag te határozod meg azt, hogy milyen szokásokat alakítasz ki az életedben. Mindenkinek szüksége van a változásra egész élete során, még akkor is, ha kissé tart tőle. Ez furcsa dolog egyébként, mert félünk a változástól, viszont ezzel együtt igényeljük is és szinte megállás nélkül keressük. Mert mégis mi lenne abban olyan izgalmas, ha az összes nap ugyanúgy telne? A változatosságért viszont neked kell tenned. De ne gondolj nagy dolgokra, elég, ha apróságokkal kezded: például válts útvonalat a munkádba menet, munka után pedig ne egyből a lakásod legyen a cél, hanem iktass be a hétköznapokba is egy-egy lazább programot. Az is nagyon fel tud tölteni, ha az egész napos pörgés után sétálsz egy nagyot, megnézel olyan utcákat, ahol még nem jártál, beülsz egy hangulatos helyre és csak jól érzed magad önmagaddal.

A gondolatok fogságában Kép forrása: tumblr.com, styleattitude

Buddhának van egy mondása, ami így szól: „Az vagy, amit gondolsz és azzá lettél, amit gondoltál.” Biztos te is nagyon sok helyről hallod, hogy a gondolataidnak teremtő ereje van, de átgondoltad valaha, hogy mit is jelent ez valójában? Ha úgy éled meg a hétköznapokat, mint egy rossz betegséget, aminek az egyetlen ellenszere a rövid hétvége, akkor ideje változtatnod a gondolkodásmódodon, mert a szürke hétköznapokból is csinálhatsz rózsaszínt.

Nem kell hozzá semmi, csak döntsd el és kész.

Felfoghatod úgy, hogy megint túlóráznod kell, hulla fáradt leszel, másnap pedig kezdődik újból az egész, de lehetsz az az ember, aki még a dolgos hétköznapokban is megtalálja a csodát. Ez pedig, hidd el, nem pénz kérdése, egyszerűen csak tedd fel a kérdést, hogy vajon megengeded-e magadnak a boldogságot?