Mit tegyél, ha rosszul indul a napod? – Így teheted jobbá a folytatást!

Berényi Nóri
Írta: ,

Akár akarod, akár nem, vannak olyan napok, amikor bal lábbal kelsz fel és nagyon nehéz megállítani a rossz hangulat áradását… De nem lehetetlen! Bár úgy érzed, az egész univerzum összeesküdött ellened, igazából ez csak a te fejedben létezik. Ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy megmutasd, milyen fából faragtak, és jobbá tedd magadnak a folytatást!

Válts szemüveget! Kép forrása: cruzine.com

Nem mindegy, milyen szemüvegen keresztül nézed a világot, így ha éppen egy olyan reggelbe csöppentél, hogy elaludtál, kapkodsz, elrontod a hajadat, ráadásul még az aznapi szett sem 100%-os, akkor állítsd meg magadat egy percre és változtasd meg a gondolataidat. Nem akkor kell pozitívan szemlélni az életet, amikor minden rendben van, hanem akkor, amikor úgy érzed, semmi sem tökéletes.

Szóval nincs más dolgod, mint leállni a kapkodással, nevetni egy jót az elszúrt hajkoronádon és emelt fővel besétálni a munkahelyedre. Lehet, hogy a női kollégáidtól kapsz egy-két szúrós tekintetet a külsődre, de ne érdekeljen. Ez csak egy nap a sok ezer közül, ráadásul másnap már bizonyíthatsz is, hogy igazi stíluskirálynő vagy.

Hallgass zenét! Kép forrása: disneyrollergirl.net

Azt már kutatások is bizonyították, hogy a zene rendkívül jótékony hatással van az emberekre, így amikor azt érzed, hogy ez a nap menthetetlen, akkor tedd be a kedvenc számodat.

Nem szükséges relax zenét hallgatnod – ha téged Marilyn Manson zenéje nyugtat meg, akkor hallgasd azt.

Tipp: Állíts be a reggeli készülődéshez pár pörgős számot, és hamar megfeledkezel róla, hogy munkába indulsz éppen.