Mit tegyél, ha a Világ változásra kényszerít?

Berényi Nóri
Írta: ,

A legegyszerűbb válasz erre az lenne, hogy változz! De, mint tudjuk az élet nem ilyen egyszerű, ráadásul egyes szituációkra nehéz úgy tekintened, hogy a te érdekedben történt. Pedig minden egyes változással, életed nagy lehetőségeit kapod a kezedbe, ezért kell megtanulnod ezeket kihasználni.

Tedd meg a második lépést! Kép forrása: amazon.com

Ha belekerülsz egy olyan helyzetbe, ahol te gyakorlatilag csak néző vagy a saját életedben, akkor az nem véletlen történt. Valószínű, hogy már annyira szükségszerű volt a változás, hogy az élet kicsit besegített neked és megtette helyetted az első lépést.

Most rajtad a sor, hogy megtedd a másodikat. Például, ha elbocsátanak a munkahelyedről, akkor kétségbeesés helyett tekints a helyzetre lehetőségként.

Most végre megvalósíthatod az álmaidat és végre tényleg azt csinálhatod, amit igazán szeretnél.

Ne félj! Kép forrása: bloglovin.com

Sokan a félelembe menekülnek, mikor megérinti őket a változás szele és csak szeretnének visszabújni a megszokott életükbe.

Senki nem hibáztat azért, ha először megijedsz és vonakodsz az újtól, de ez ne tántorítson el a céljaidtól.

Minden változás fájdalmas, de szükségszerű.

Ezt kivetítheted akár a párkapcsolatodra is. Ha már régóta azt érzitek, hogy boldogtalanok vagytok egymás mellett és esetleg a párod szakít veled, akkor próbáld meg elengedni, hogy helyet adj valaki újnak, aki mellett átélheted azt a fajta boldogságot, amire vágysz.