Miről árulkodnak testi jegyeid? – Az arc kommunikációja

Fodor Veronika
Írta: ,

Az arc szerkezetének ismerete megkönnyítheti a kommunikációs partnerünk megértését, és hasznos lehet családtagok, párok, esetleg kollégák között is. Ha kíváncsi vagy, mit árulnak el aktuális beszélgetőtársadról az arcának jellegzetességei, figyeld meg az alábbiakat!

Az elmélet háttere Kép forrása: classygirlswearpearls.com

Whiteside és munkatársai kutatásukban azt vizsgálták, hogy az arc jellegzetességei alapján 

1060 véletlenszerűen kiválasztott felnőttet vizsgáltak meg az alapján, hogy fogantatásunk pillanatától kezdve a DNS-állományuk meghatározza-e ösztönös egyéniségüket. Az elméletük alapja, hogy mindannyian egyediek vagyunk. Ha az arcszerkezet funkciójának vizsgálatába kezdesz, akkor nagyon fontos tudnod, hogy az adott kapcsolattól függően mindig más típusúak vagyunk, nem lehet általánosan vizsgálni, hanem csak mindig adott emberek között.

Whiteside – Stokes – Callaway hat jellegzetességi területet különböztetnek meg. Mind a hat területet három típusra osztják (A, B és C), melyekből cikkünkben a két végletet hasonlítjuk csak össze.

A homlok hajlásszöge Kép forrása: amorfati22.com

Ez a terület a profilból látható jól, hiszen a szemgödörtől a homlokdudorig tartó görbületről van szó, ami az elmélet szerint beszélgetőtársad gondolkodásmódjára enged következtetni.

Az „A típus” ebben az esetben a hátracsapott homlokú, inkább lényegre törő, céltudatos, gyakorlatias személyiség.

Ilyen ember típussal nem előnyös a részletekbe merülni.

A „B típus” enyhén hátrahajló homlokú, a „C típus” függőleges vagy domborodó homlokú, természeténél fogva a folyamatra fókuszál, szereti átgondolni a dolgokat.

Ha döntést kell hozniuk, nem szabad őket sürgetni!