Miről árulkodnak az ujjaid?

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Miről árulkodnak az ujjaid?

Az asztrológiában minden ujjhoz hozzárendelhető egy bolygó. Az ujjak formájából és hosszából lelki tulajdonságokra és betegséghajlamokra lehet következtetni.

Hüvelykujj

Az ujjak közül a hüvelykujj árulja el személyiségünkről a legtöbbet. Az énünket, az egyéniségünket, az egónkat jelképezi. Lényeges, hogy milyen a hosszúsága, mert ebből lehet arra következtetni, hogy tulajdonosának milyen az akaratereje, mennyire képes megvalósítani a terveit.

Ezt úgy állapíthatod meg, ha az ujjaidat behajtod, és a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz szorítod. Átlagosnak mondható, ha a mutatóujj közepéig ér. Hosszú, ha ennél tovább, és rövid, ha ennél rövidebb.

A rövid hüvelykujjú ember határozatlan, befolyásolható. A nagy hüvelykujjúak aktívak, határozottak.

A rugalmas hüvelykujj rugalmas természetre utal. A merev hüvelykujj gyakorlatiasságot, becsületességet fejez ki. Akinek túlságosan hajlékony a hüvelykujja, arra nem lehet számítani, mert nem mindig tartja a szavát.

Aki a hüvelykujját a kéz hirtelen összecsukásakor nem zárja be az öklébe, az magabiztos, aki bezárja, bizonytalan.

Csecsemő korunkban alváskor a hüvelykujjunkat a tenyerünkbe rejtjük. Ekkor még nincs akaratunk. Később az akaratunk erősödik, a hüvelykujjunkat nem tartjuk a markunkban – és egyre kevesebbet alszunk.

Mutatóujj

Asztrológiai szempontból a Jupiter bolygó befolyása alá tartozik, ezért a siker, a becsvágy, a hírnév szimbóluma.

Kifejezi az életben elérhető rangot, a szív és a vérkeringés működését.

Ha egyenes, jól fejlett, és majdnem azonos hosszúságú a gyűrűsujjal, akkor józan igazságérzetet, bölcsességgel kiegészülő ösztönös megérzéseket fejez ki.

A vallásos nézetről és az érzékiségről is árulkodik. Ezekre a tulajdonságokra a mutatóujj hosszúságából lehet következtetni.

Régen úgy tartották, hogy a mutatóujj mérgező hatású, ezért senkin nem ejtettek vele karcolást és sebet. Gyógyítani sem szabad vele, csak a középső ujjal, nehogy a felkent kenőcstől romoljon a beteg állapota. Azért terjedt el, hogy mérgez, mert Jézusra Júdás a középső ujjával mutatott rá, amikor elárulta őt.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján