Mindig mindenhonnan elkésel? Íme a legfőbb okok és a megoldások!

Stumpf Bea
Írta: ,
Mindig mindenhonnan elkésel? Íme a legfőbb okok és a megoldások!

Kép forrása: bloglovin.com

Gyakran előfordul veled, hogy épp mindig a készülődés során üt be a káosz, pont az a ruha nincs meg, amit fel akartál venni, épp amikor indulnál, akkor történik valami katasztrófa, a buszt is lekésed és a forgalom is őrjítő? Előfordulhat esetleg, hogy nem mindig a külső tényezők a hibásak, hanem valahogyan mégis magadban kellene keresni a probléma forrását? Lássuk, mik a krónikus késés legfőbb okai és hogyan találhatod meg a kiutat!

Számodra nem fontos az idő Kép forrása: bloglovin.com

Természetesen amikor arról van szó, hogy egy fontos meetinged, esetleg interjúd lesz vagy egy repülőgépet kell elérned, akkor időben ott vagy, de ha “csupán” arról van szó, hogy a barátnőiddel találkozol, vacsorázni mész a családoddal vagy valakivel összefutsz, akkor rendszerint rád kell várni.

Sajnos el kell, hogy keserítsünk, de ha ez túlságosan is ismerős szituáció számodra, akkor lehet, hogy magadban kell keresned a hibát. Megtörténhet, hogy nem tiszteled eléggé mások idejét, sőt lehet, hogy a saját idődet is ezért kalkulálod el folyamatosan.

Hidd el, az idő az egyik legértékesebb dolog a világon, ne vesztegesd másokét azzal, hogy mindig rád kell várni.

Tipp: Próbáld meg átprogramozni az agyad, és tekints minden találkozóra úgy, mintha egy repülőgépet kellene elérned!

Könnyen elveszíted az időérzéked Kép forrása: domino.com

Előfordulhat, hogy a gyakori késéseknek az oka abban keresendő, hogy egyszerűen elkalandozol és így könnyen elveszíted az időérzéked. Tudod, hogy hét órára valahová menned kellene, így időben elkezdesz készülni, hogy ne kelljen kapkodnod, és mindenre legyen idő.

A készülődés alatt persze sokminden történik, ami könnyen eltereli a figyelmed, hiszen túl hamar elveszel a részletekben, és még akkor is, amikor azt gondolod, hogy csak öt perc a sminked vagy az outfitted kiválasztása, valójában a többszörösét töltöd ennek. Hogyan oldd meg?

Tegyél a lakásod több pontjára órákat, állíts be emlékeztetőket és ne engedd, hogy az apró részletek teljesen elvegyék az időérzéked.