Mindenki másképp csinálja! 5 mindennapi rossz szokás, amin változtathatsz

Írta: ,

Biztosan sokszor hallottad már: A te életed, a te döntésed. Nem is lehetne pontosabban megfogalmazni a boldogságot, hiszen ez nem egy adottság, hanem a döntéseid következménye. Sokszor előfordul, hogy saját magadnak generálsz problémákat, és a hangulatod attól függ, hogy éppen hogyan viszonyulsz egy helyzethez. Lássuk, mik azok a mindennapi apróságok, amiken változtathatsz a boldogságod érdekében!

Túl sok mobil Kép forrása: urbanoutfitters.com

Ha egyszer megmérnéd, mennyi időt töltesz a mobiloddal a nap folyamán, biztosan meglepődnél.

Legtöbbször a telefonod csekkolása és a Facebook pörgetése inkább csak pótcselekvés, amivel elütöd a holtidőt, de ha túlzásba viszed, az már a lelkedre is rossz hatással lesz.

Tipp: Tedd félre tudatosan a mobilod, és csak akkor vedd elő, ha egy feladatot befejeztél. Néha az értesítéseket is kapcsold ki, hogy ne érezd folyton a késztetést, hogy rápillants a kijelzőre.

Szünet nélkül Kép forrása: blog.freepeople.com

Kutatások szerint körülbelül 45 percig vagyunk képesek aktívan figyelni, így ahhoz, hogy maximálisan teljesíts, érdemes szüneteket tartanod.

Munka közben az is elég, ha egy kicsit felállsz és sétálsz, elintézel egy telefont vagy bekapsz egy falatot – a lényeg, hogy eltereld a figyelmed arról, amivel foglalkoztál.

A hosszabb szünetek is fontosak, kellenek olyan napok vagy hetek, amikor teljesen kikapcsolhatsz, hogy aztán újult erővel vethesd bele magad a feladataidba.

Tipp: Szoktasd hozzá magad a pihenéshez, a szervezeted meghálálja majd!