Minden megváltozott: Karácsony gyerekként és felnőttként

Raczky Júlia
Írta: ,
Minden megváltozott: Karácsony gyerekként és felnőttként

Az évek múlásával biztosan te is néha elmélázol azon, hogy mennyi minden változott meg a karácsonnyal kapcsolatos hozzáállásodban. Gyermekként minden olyan más volt… Ez persze nem jelenti azt, hogy az ünnepek és az azt övező atmoszféra, hangulat ne lenne állandó, de mégis, az egész már nem ugyanolyan. Most összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit már máshogy élünk meg az ünnepi időszakban.

Már nem hiszed, hogy a Jézuska hozza az ajándékot

Felnőttként nem írsz levelet a Jézuskának, hogy "áhh, most nem kérek ajándékot, inkább szállj be légyszi a fogászati kezelésembe."

Egy bizonyos korig még valóban elhitted, amit a szüleid állítottak: a bezárt ajtó mögött apa tényleg éppen a Jézuskával beszélget, hogy hogyan is viselkedtél az adott évben, és hogy ezért milyen ajándékot érdemelsz.

Azok voltak a legboldogabb idők!

Az ajándékvásárlás egyre nehezebb

Amíg kisgyerek voltál, senki nem várt tőled nagy ajándékokat. Éppen ezért senki arcára nem ült ki elégedetlen arckifejezés, amikor boldogan nyújtottál át egy szép rajzot, vagy egy saját kezűleg készített ajándéktárgyat.

Pici, fonott kosárkák, esetleg a napköziben szorgosan elkészített hímzések, vagy egy beazonosíthatatlan gyurmafigura – ha felnőttként ilyeneket adnánk, valószínűleg kicsit furcsán néznének ránk...

Egyre egyedibbet, jobbat, szebbet kell kitalálnod, ugyanakkor egyre többet is, hiszen jó esetben az évek folyamán rengeteg barátra tettél szert, nem is beszélve a kollégákról.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba