Minden értünk történik és nem nekünk - Amikor újra kell kezdened az életedet

Írta: ,

Mindenkinek vannak nehéz pillanatok az életében, egyeseknél viszont nem csak pillanatok, hanem egész hosszú időszakok is. Mikor már muszáj megnyomni az „újratervezés” gombot és komolyan nekilátni egy teljesen új élet kialakításához. Na jó, de hogyan?

Dolgozd fel a történteket! Kép forrása: pinterest.com

1/5 Dolgozd fel a történteket!

Legyen szó párkapcsolatról, munkáról, költözésről, vagy bármi másról, addig nem fogsz tudni továbblépni, amíg le nem zárod a múltat.

Sokan már itt beleszaladnak az első csapdába, vagyis, hogy mikor még ki sem léptek egy rossz helyzetből, már a jövőjüket tervezik. Őszintén, ez teljesen felesleges.

Ezt az agyad alkalmazza figyelemelterelés céljából, de hidd el, hogy semmire nem mész vele. Mi inkább azt tanácsoljuk, hogy válaszd a nehezebb utat, mert az sokkal kifizetődőbb.

Vagyis hagyj időt magadnak a gyászra, hiszen valami, ami addig fontos része volt az életednek, már nincs többé. És felesleges elhitetned magaddal, hogy te ezen könnyen túllendülsz. Nem kell semmit sem bizonyítanod, csupán újra jól kell érezned magad a bőrödben.

A változás fáj Kép forrása: siteadvisor.com

2/5 A változás fáj

Az agyunk úgy van beprogramozva, hogy mindig a biztonságot keressük, a megszokott dolgokat, mert ott semmi rossz nem történhet velünk. Aztán jön egy hurrikán, ami mindent felborít és ott állunk a vihar közepén, teljesen kétségbe esve.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden változás fájdalommal jár, még az is, ha tudjuk, hogy valami sokkal jobb dolog veszi kezdetét.

Ez azért van, mert emberek vagyunk érzésekkel és kötődésekkel. Ha te is így érzel, akkor nyugtasd magad azzal, hogy ez valami újnak a kezdete és csak rajtad áll, hogy mit hozol ki belőle.

Te döntesz! Kép forrása: ellaweisskamp.tumblr.com

3/5 Te döntesz!

Vagyis dönthetsz úgy, hogy még hetekig, hónapokig siratod a régit, vagy egyszerűen csak nekilátsz az újnak.

Mindenki maga érzi, hogy mikor jön el ez a pont, azt viszont ne engedd meg magadnak, hogy ez egy határon túlmenjen, mert könnyen átcsaphat egy állandó hangulattá.

Az élet folyamatosan pörög, megy tovább és neked lépést kell tartanod vele. Nem más miatt, csakis magad miatt.

Mindenkinek van egy olyan képessége, hogy felhúzza magát a legnagyobb bajból is, amit csak te ismerhetsz. Na, ezt vedd elő és használd!

Meglátod, hogy amint megérted, hogy ez a változás téged szolgált, máris másképp látod majd a dolgokat.

Mindig érted, nem neked! Kép forrása: photogrist.com

4/5 Mindig érted, nem neked!

Katie Byron, amerikai szerző tökéletesen megfogalmazta azt, hogy mi miért történik velünk életünk során. Ez az egyszerű magyarázat pedig az, hogy minden értünk történik és nem nekünk.

Vagyis minden nehézséget, bonyodalmat azért kapsz az életedbe, hogy ezáltal fejlődj és több legyél és nem azért, hogy életed végéig a legnagyobb komfortban érezd magad, hiszen akkor hol maradna a tanulás?

Mikor ezt felismered, akkor csodás átalakuláson mész majd keresztül. Ne hidd el, hogy a világ egy rossz hely, ami csak téged büntet, mert nem így van.

Ezt csupán a negatív gondolataid súgják neked. Mi lenne akkor, ha megfordítanád a dolgot és feltennéd magadnak a kérdést, hogy rendben, hogyan tudom ebből a helyzetből a legtöbbet kihozni?

 

5/5 Ha te változol, a világ is változni fog

Lehet, hogy közhely, de akkor is hatalmas igazság. Főleg egy olyan élethelyzetben, mikor úgy érzed, hogy összedőlt a világod. Ne várd el, hogy a környezeted fog alkalmazkodni hozzád, mert nem fog. Neked kell megtenned az első lépést mindenki felé.

Neked kell változtatnod a gondolkodásodon azért, hogy jobban érezd magad. Amíg ezt más személyektől várod, addig soha nem leszel békében önmagaddal.

Az életben a legnagyobb nehézségek adnak teret arra, hogy önvizsgálatot tartva, építsük fel újra magunkat. Légy hálás érte minden nap!