Minden értünk történik és nem nekünk - Amikor újra kell kezdened az életedet

Berényi Nóri
Írta: ,

Mindenkinek vannak nehéz pillanatok az életében, egyeseknél viszont nem csak pillanatok, hanem egész hosszú időszakok is. Mikor már muszáj megnyomni az „újratervezés” gombot és komolyan nekilátni egy teljesen új élet kialakításához. Na jó, de hogyan?

Dolgozd fel a történteket! Kép forrása: pinterest.com

Legyen szó párkapcsolatról, munkáról, költözésről, vagy bármi másról, addig nem fogsz tudni továbblépni, amíg le nem zárod a múltat.

Sokan már itt beleszaladnak az első csapdába, vagyis, hogy mikor még ki sem léptek egy rossz helyzetből, már a jövőjüket tervezik. Őszintén, ez teljesen felesleges.

Ezt az agyad alkalmazza figyelemelterelés céljából, de hidd el, hogy semmire nem mész vele. Mi inkább azt tanácsoljuk, hogy válaszd a nehezebb utat, mert az sokkal kifizetődőbb.

Vagyis hagyj időt magadnak a gyászra, hiszen valami, ami addig fontos része volt az életednek, már nincs többé. És felesleges elhitetned magaddal, hogy te ezen könnyen túllendülsz. Nem kell semmit sem bizonyítanod, csupán újra jól kell érezned magad a bőrödben.

A változás fáj Kép forrása: siteadvisor.com

Az agyunk úgy van beprogramozva, hogy mindig a biztonságot keressük, a megszokott dolgokat, mert ott semmi rossz nem történhet velünk. Aztán jön egy hurrikán, ami mindent felborít és ott állunk a vihar közepén, teljesen kétségbe esve.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden változás fájdalommal jár, még az is, ha tudjuk, hogy valami sokkal jobb dolog veszi kezdetét.

Ez azért van, mert emberek vagyunk érzésekkel és kötődésekkel. Ha te is így érzel, akkor nyugtasd magad azzal, hogy ez valami újnak a kezdete és csak rajtad áll, hogy mit hozol ki belőle.