A mikrohullámú sütő hatása az egészségedre – Ezek után már lehet te se használod többet

Jankovics Anna
Írta: ,
A mikrohullámú sütő hatása az egészségedre – Ezek után már lehet te se használod többet

Sokszor hallottuk azt, hogy a mikrohullámú sütőben melegített ételek, italok mennyire károsak az egészségre. A legelső vizsgálatok óta tudják, hogy ez a fajta hullám károsítja a biológiai rendszereket, ezért megszabtak egy határértéket, mely országonként változó. A kérdés az, hogy érnek-e ezek a határértékek valamit, azaz, használhatjuk-e nyugodt lelkiismerettel a mikrot. Arra pedig felkaptam a fejem, hogy Svájcban és Franciaországban tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket.

Mi történik a sütőben?

A kutatások megállapították, hogy a mikroban melegített fehérjék másképp denaturálódnak, mint a tűzhelyen melegítettek.

A rezgés által létrehozott energiától melegszik fel az étel, így történik a denaturáció, ez eddig természetes folyamat, ám a vízmolekula szerkezete olyan formában változik, ami káros.

Az emberi test nagy része vízből áll, ezt mindenki tudja. Azért ennyire fontos a víz, mert van egy speciális tulajdonsága: dipólusos molekula.

Ez a tulajdonsága teszi szervezetünk számára ennyire fontossá – többek között.

Az eredmények

Csökkent a hemoglobin – ami megköti az oxigént -, a HDL és az LDL koleszterin aránya felborult, és a limfociták – fehérvérsejt típus - száma drasztikusan csökkent. Megállapították továbbá azt, hogy a mikrohullámnak kitett étel elfogyasztása beindíthatja a rákos burjánzást.

A táplálékban tartózkodó fényérzékeny baktériumok segítségével azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia az étel útján tovább adódik az emberi sejteknek.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!