Miért nem hat a terápia? 5 ok, ami a háttérben állhat

Stumpf Bea
Írta: ,

Lehet, hogy a barátaid győztek meg, hogy rádférne egy kis segítség, lehet, hogy te érezted úgy, hogy itt az ideje végetvetni az önsajnálatnak és végre a tettek mezejére lépsz: elmentél terápiára. Szorgalmas vagy, gyakran jársz és mindent megteszel, de legbelül úgy érzed, hogy mégsem hat. Milyen okok állhatnak a háttérben, ami miatt mégsem tudsz továbblépni? Lássuk, hogy mi az, ami segíthet!

Nem érzed, hogy releváns Kép forrása: piperandscoot.com

Előfordulhat, hogy már néhány kezelés után, de lehet, hogy csak több hónap múlva ébredsz rá arra, hogy valójában az a probléma, amivel szakemberhez fordultál olyasmi, amit ő, veled ellentétben még sosem élt át.

Nem azt mondjuk, hogy ezekben az esetekben reménytelen, hogy segítsen, de mégis a tudat, hogy valaki olyan próbál neked segíteni, aki még sosem volt abban a cipőben, amiben te, az kontraproduktív lehet.

Ha ez már többször eszedbe jutott, és úgy érzed, hogy tényleg ez is állhat a gyógyulásod útjában, akkor válts szakembert és legyen ez az új keresési szempontod a különböző terápiák és szakemberek között!

Nem a megfelelő módszer Kép forrása: piperandscoot.com

Lehet, hogy mindent jól csinálsz és a szakember, akihez jársz, szintén profi a szakmájában, mégsem tudtok egyről a kettőre jutni.

Előforulhat, hogy az a probléma, hogy nem ez a neked való terápia, nem ez az a módszer, ami segíteni fog neked.

Nem mindenkinél működik ugyanis az, ha kibeszéli magából a problémákat, sőt valaki egyáltalán nem is tud beszélni arról, ami a gondjait okozza, mert maga sem tudja, hogy mi az.

Ha lehet, hogy ez áll a dolgok hátterében, akkor érdemes egy kicsit jobban belemélyedned a különböző terápiás típusokba, és ha jól utánaolvastál, akkor kipróbálni egy-két olyat, ami talán közelebb áll majd hozzád!