Miért nem akar manapság a nő gyereket?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Miért nem akar manapság a nő gyereket?

Kép forrása: es.pinterest.com

Idáig is megértettem azokat, akik nem akarnak családot alapítani, de most, hogy már van gyerekem, még jobban el tudom fogadni a döntésüket. Természetesen a világért sem cserélném el a jelenlegi életemet, de ebben a cipőben már sokkal közelebbről látom ennek a kihívásnak a nehézségeit, mint korábban. Szóval miért nem akarnak manapság a nők gyereket?

Mert fel kell adni a karriert Kép forrása: avenuelifestyle.com

Manapság már alapvető, hogy minden nő tanul, képzi magát – legalábbis a fejlett nyugati országokban. És máris is itt van az első ütközési pontja a családnak és a munkának: senki sem tudja, mit hoz a jövő. Ha most elszalasztjuk életünk nagy lehetőségét, talán sosem tudunk akkora karriert befutni, mint ha megragadjuk.

De, ha élünk vele, akkor lehet, hogy sosem lesz gyerekünk, mert még évekig robotolnunk kell. A női karrier emiatt tiszta zsákbamacska. Ha jókor vagy jó helyen, minden sikerülhet, össze tudod egyeztetni a két végletet.

De ugyanígy előfordulhat, hogy elmegy melletted a vonat – akár a karrieredet, akár a családodat jelképezi. És akkor még nem is említettük, hogy munkákat veszíthetsz el azért, mert már van gyereked, vagy azért, mert még nincs (de feltételezik, hogy lesz).

Mert nem vagyunk anyagilag stabilak Kép forrása: careergirldaily.com

A többség úgy tervezi, hogy alaposan bebiztosítja magát anyagilag, munkaügyileg, mire családot alapít. Húsz-huszonhárom éves korban véget ér a tanulás, az elkövetkezendő években mindenki belehúz, meglesz a nagy Ő, utazgatás, boldogság, esküvő, építkezés és jöhet a gyerek.

Ez az ideális, nem igaz? Még, ha nagyon optimisták vagyunk, akkor is 7-8 év alatt kell lezavarni mindezt.

Nem lehetetlen, de a valóság sajnos az, hogy a fiatalok nehezen kapnak munkát, ha mégis, többnyire hónapról hónapra élnek, félretenni alig tudnak.

De nem is igazán akarnak: a fesztiválok, az új ruhák sokkal vonzóbbak, ami ilyen fiatalon és egyedülállóként teljesen érthető.

 

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba