Miért kergetjük annyira a tökéletességet? És vajon elérhetjük valaha?

Berényi Nóri
Írta: ,

Tipikus emberi tulajdonság, hogy mindig, mindenből a legjobb kell és, ha nem kapjuk meg, akkor szomorúan sóvárgunk utána. Vágyunk a tökéletességre, sőt kergetjük azt, erőszakosan és meggondolatlanul, de mi is a tökéletesség? És létezik egyáltalán, vagy csak egy illúzió?

Célt ad Kép forrása: theodysseyonline.com

Gondolj csak bele, hogy milyen unalmas és egysíkú lenne az élet, ha mindennel megelégednél és semmiből sem szeretnél jobbat. Nem kellene jobb ruha, jobb autó, szebb nyaralás, hiszen tökéletesen elégedett lennél azzal, amid van.

Valahol ez is a cél, viszont a mai, fogyasztói társadalom megbukna és vele minden borulna. Amúgy sem hiszem, hogy mindenki buddhista szerzetesnek születik, akit hidegen hagynak az anyagi világ javai, de végtére is, így van ez jól.

Jó dolog, mikor van egy célod, amiért nap, mint nap küzdhetsz, jelentsen ez számodra bármit.

A boldogság forrása Kép forrása: weheartit.com

Nagyon sok sikeres ember nyilatkozta azt, hogy miután megszereztek maguknak mindent, amire vágytak, nem érezték azt, amit hittek, hogy érezni fognak.

Vagyis rögeszméjükké vált, hogy a boldogság és a tökéletes élet a felhalmozott tárgyakban rejlik, viszont ezt soha nem kapták meg, bármennyire is eleget tettek elképzeléseiknek.

Nem azt állítjuk, hogy nem lesz tökéletes pillanat, mikor végre megveheted magadnak azt a ruhát, vagy táskát, amire annyira vágysz, de az egy pillanat lesz.

Egy tökéletes pillanat, amiben szeretnél benne ragadni, de véges az ideje.