Miért fontos, hogy szeresd önmagad és te legyél az első?

Stumpf Bea
Írta: ,

Volt már olyan, hogy azt figyelted, hogy hogyan gondolsz magadra és hogyan beszélsz önmagadról? Apróságnak tűnik, mégis sokat számít, hiszen ez befolyásolja azt, hogy hogyan érzed magad, hogy mit közvetítesz másoknak és hogy a környezeted mit gondol rólad. Lássuk, miket befolyásol az, hogy hogyan gondolkozol magadról és hogyan tudsz fejlődni benne!

Ha elkezdesz többet foglalkozni azzal, hogy mikor mit érzel, és teszel azért, hogy nap, mint nap jobb legyen, akkor jobban tudod majd kezelni a stresszt, könnyebben tudsz majd fókuszálni arra, amit csinálsz és nem fogsz olyan hamar kiégni a munkától és a mindennapi hajtástól sem.

Mivel minden fejben dől el, ezért érdemes a belsőd ápolását is a mindennapi rutin részévé tenni.

Fontos, hogy ezt ne egy jutalomként éld meg, hanem a folyamat részeként, azaz legyen normális, hogy időt hagysz magadnak, míg megszokod az új dolgokat, ne erőltesd, ami nem megy, és gyakorold mindennap az önismeretet.

Sokan az önzőséggel párosítják azt, amikor valaki tudatosan odafigyel önmagára és saját magát teszi az első helyre. Valójában ez éppen az ellenkezője ennek.

Ha odafigyelsz arra, hogy egy-egy érzésnek mi lehet az oka és megpróbálod kideríteni, hogy honnan ered vagy hogy hogyan tudnád megszüntetni, akkor szuper befektetést csinálsz.

Így olyan belső harmóniába kerülhetsz önmagaddal, amit mások is irigyelni fognak tőled, azaz erre soha nem szabad sajnálnod az időt.