Mi van veled? Csengess egyet! - Adventi gondolatok

Írta: ,

Előkerült a szekrény mélyéről a karácsonyi csengettyűm. Csak egy pillanat volt, de ahogy megszólalt, különös felismerés pengetett át.

Olyan ritkán vagyunk igazán hálásak! Nem másnak, önmagunknak, az életnek. Mi van velünk? Komoran indítjuk a reggeleket, mintha máris a hátunk közepére kívánnánk az egész napot. Miért csak azt látjuk, amit még tennünk KELL? Hát nem kell. Sokkal több az időnk, mint amit egy napba, egy hétbe, vagy egy évbe be szeretnénk zsúfolni. Legyünk kicsit megengedőbbek magunkkal!

Ez a tökéletesség-hajhászás, amit magunkkal művelünk nem hagy élni, nem ismeri a jelent, nem akar leszállni a hátunkról. Amíg állandóan a KELL-t teljesítjük, az ÉN lassan elhalványul. Hol az a gyerek, az a fiatal felnőtt aki valaha voltál? Akkor még volt „időd” álmodni, vágyni, remélni, tervezni. 

A mostani álmaidban csak a korlátokat látod: „túl nagy falat nekem”, „erre nincs időm”, „mi van ha nem működik”, „sok pénzbe kerül”, „sok az adó rá”, „észre sem vesz”, „kicsi az esélye”, „egyedül kevés vagyok hozzá”.

Hála. Lehet, hogy az amerikaiak tudnak valamit. A hálaadás nekünk se ártana, csak kicsit másképp. Hálásnak lenni a szeretteinkért, a pillanatokért, amik ezrével ott vannak nap mint nap, csak észre kell venni őket. Ott van a szemben, a mosolyban, a tejhabban. És ha észrevetted, újra tudsz adni, újra tudsz nevetni, újra tudsz szeretni, igazán. Mást is, de önmagadat még inkább, mert tőled indul minden.

Poroljuk le a karácsonyi csengettyűt, és ezentúl minden nap csengessünk vele egyet! Mert annyira, de annyira szerencsések vagyunk - mindig azért, ami éppen van. Ha kicsit elhalványulnál a mindennapi szürkeségben, csak csengess és hozd vissza magadat - mert TE vagy a legjobb dolog ami történhetett veled!