Mi kell a nőnek? – A boldogság 5 pillére

Téklesz Rita
Írta: ,

Ez egy örökérvényű kérdés, és nincs is rá általános válasz, hiszen ahány nő, annyi vágy és érzelemvilág. Ami boldoggá teszi Katát, az nem biztos, hogy Dórit is, és másban leli boldogságát egy anya, mint a lánya. Vannak dolgok azonban, amelyek a legtöbb nő számára fontosak az életben, ha nem is mindenkinél ugyanolyan mértékben. A Discovery Networks 1500 nőt kérdezett meg Magyarország, Románia és Lengyelország területéről SHE elnevezésű kutatásának keretében, hogy mi kell a boldogságukhoz az életben, és a válaszok alapján 5 pilléren nyugszik egy mai, modern nő boldogsága.

Minden a hozzáálláson múlik Kép forrása: elimcfadden.com

A válaszok zöméből az derült ki, hogy a nők szerint a boldogság bárki számára elérhető, hiszen az elsősorban nem az anyagi helyzettől vagy az életkörülményektől függ.

A boldog nők magabiztosak, és kezükben tartják életük irányítását.


7 dolog, amit a magabiztos nők sosem csinálnak


Ma már választhatnak a családalapítás és a karrierépítés között, illetve, hogy mikor érzik késznek magukat a gyermekvállalásra, és a család mellett mekkora szerepet tölthet be a munka az életükben.

A lényeg, hogy ők dönthetnek saját sorsukról, így saját boldogságukról is.

Párkapcsolat Kép forrása: tumblr, 2septembrie

Ugyan manapság már rengeteg nő talál rá a boldogságra az önmegvalósítás útján, mégis, a legboldogabbak akkor vagyunk, ha megoszthatjuk életünket valakivel, aki támogató, őszinte és figyelmes.

A személyiség minden nő számára előrébb való egy férfiban, mint a külső.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a tartós kapcsolat nem feltétlenül jelent házasságot, egyre kevesebben tartják fontosnak – főként a fiatalabb korosztály körében - , hogy szerelmükkel össze is házasodjanak.