Mi kell a nőnek? – A boldogság 5 pillére

Írta: ,

Ez egy örökérvényű kérdés, és nincs is rá általános válasz, hiszen ahány nő, annyi vágy és érzelemvilág. Ami boldoggá teszi Katát, az nem biztos, hogy Dórit is, és másban leli boldogságát egy anya, mint a lánya. Vannak dolgok azonban, amelyek a legtöbb nő számára fontosak az életben, ha nem is mindenkinél ugyanolyan mértékben. A Discovery Networks 1500 nőt kérdezett meg Magyarország, Románia és Lengyelország területéről SHE elnevezésű kutatásának keretében, hogy mi kell a boldogságukhoz az életben, és a válaszok alapján 5 pilléren nyugszik egy mai, modern nő boldogsága.

Minden a hozzáálláson múlik Kép forrása: elimcfadden.com

1/5 Minden a hozzáálláson múlik

A válaszok zöméből az derült ki, hogy a nők szerint a boldogság bárki számára elérhető, hiszen az elsősorban nem az anyagi helyzettől vagy az életkörülményektől függ.

A boldog nők magabiztosak, és kezükben tartják életük irányítását.


7 dolog, amit a magabiztos nők sosem csinálnak


Ma már választhatnak a családalapítás és a karrierépítés között, illetve, hogy mikor érzik késznek magukat a gyermekvállalásra, és a család mellett mekkora szerepet tölthet be a munka az életükben.

A lényeg, hogy ők dönthetnek saját sorsukról, így saját boldogságukról is.

Párkapcsolat Kép forrása: tumblr, 2septembrie

2/5 Párkapcsolat

Ugyan manapság már rengeteg nő talál rá a boldogságra az önmegvalósítás útján, mégis, a legboldogabbak akkor vagyunk, ha megoszthatjuk életünket valakivel, aki támogató, őszinte és figyelmes.

A személyiség minden nő számára előrébb való egy férfiban, mint a külső.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a tartós kapcsolat nem feltétlenül jelent házasságot, egyre kevesebben tartják fontosnak – főként a fiatalabb korosztály körében - , hogy szerelmükkel össze is házasodjanak.

Pozitív önkép Kép forrása: inspirationluv.com

3/5 Pozitív önkép

A boldogság egyik kulcsa, hogy meg vagyunk elégedve önmagunkkal, elfogadtuk magunkat, a testünket.

Ez hatással van a kisugárzásunkra is, aminek következtében a környezetünktől is pozitív visszajelzéseket kapunk, ami tovább növelheti önbizalmunk, így ez egy “angyali kör”.

Azok a nők, akiket nem hajt a kényszer, hogy megfeleljenek bizonyos elvárásoknak, általánosságban boldogabbak.

A megkérdezettek körében sokkal fontosabb az egészség, mint a szépség, ugyanakkor törekednek az önmaguk számára ideális külső elérésére, akár sport, akár egészséges táplálkozás (vagy mindkettő) útján.

Család és társas kapcsolatok Kép forrása: inspiredbythis.com

4/5 Család és társas kapcsolatok

A család célt és értelmet ad a nők életének, és olyan, főként lelki stabilitást nyújt számukra, amely az élet más területéről nem érhető el.

Ahol szeretet van, ott boldogság van, és ez kétirányú, hiszen nem csak a felénk irányuló szeretet tesz boldoggá minket, hanem az általunk szeretteink felé nyújtott és érzett szeretet is.

Az ember társas lény, szereti megosztani sikereit, de kudarcait is számára fontos emberekkel.

Így a családi kapcsolatokon kívül nagy szerepet játszanak egy nő életében a barátok, munkatársak is, hiszen adott esetben a laikus szemével tudnak tanácsot adni. 

A nők társadalmi státusza Kép forrása: tumblr, redaddict

5/5 A nők társadalmi státusza

A kutatásból kiderült, hogy a nők még mindig nem érzik kielégítőnek az egyenjogúságukért folytatott küzdelemben elért eredményeket.

Abban azonban a többség véleménye megegyezett, hogy teljesen mindegy, hogy egy nő a családalapítást vagy a karrierépítést választja, egy a lényeg: ez a saját döntése legyen, mert ha így van, nagy valószínűséggel boldoggá is fogja tenni az általa választott életút.

A munkával kapcsolatban a válaszadók fele mondta azt, hogy fontosabb a munka-magánélet közti egyensúly, mint a fizetés vagy a karrier.