Mi árul el a kézírásod? - Grafológia alapfokon

Fischer Anna
Írta: ,
Mi árul el a kézírásod? - Grafológia alapfokon
A kézírás rengeteg dolgot elárulhat arról, aki készítette. Nem szabad azonban elhamarkodott következtetéseket levonnunk a jelekből, de mindenképpen megéri megismerkedni néhány alap jellemzővel.
Zónák elhelyezkedése

Betűink 3 zónát érinthetnek: az alsó, a felső és a középső zónát. Minden betűnk részben vagy egészben a középső ilyen zónában helyezkedik el, de például a d betű szára már a felső zónába kerül. Ugyanígy a g betű szára az alsó zónába ér le, az f betű pedig mindhárom zónát érinti.
Érdemes az egész írást megnézni és megfigyelni, hogy melyik zóna dominanciája jellemző a legjobban. Az is előfordulhat, hogy nem egy, hanem két zóna a dominánsabb egy írásban. Ez ugyanúgy jelentőséggel bír, mint amikor csak egyik zóna az erőteljesebb a három közül.

Zónák jelentése
Ha a vizsgált írásban a felső zóna dominál, vagyis ebben a szakaszban található betűrészletek hosszabbak, mint a többi, akkor az illetőre is valószínűleg igaz, hogy szeret a felhők között járni, néha kicsit elvarázsolt, az eszmék, elméletek érdeklik. Az ilyen írású embernek a kreativitása általában kifejezetten fejlettebb az átlagnál.
Ha az írásban a középső zóna az erőteljesebb, akkor racionális, elégedett személyiségre következtethetünk.
Az alsó zóna kiemelése az anyagiasság, a nyers erő, így egyben a szexualitás megnyilvánulása is. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba