5 embertípus, aki mérgezően hat az életedre – Szabadulj meg tőlük!

Lakosi Alexa
Írta: ,

A családunk olyan, amilyen. Beleszületünk, és bármilyen emberekből is áll össze, nem változtathatunk rajta. Ám az életünk többi szereplőjét igenis érdemes okosan szűrnünk, és odafigyelnünk arra, hogy olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akiktől tanulhatunk, akik jó hatással vannak ránk, és akikkel harmonikus és fenntartható partneri viszonyt tudunk folytatni. A most következő 5 embertípus azonban nem ilyen – ők nehézzé, kellemetlenné vagy akár sikertelenné is teheti a mindennapjaidat, ezért jobb, ha óvakodsz tőlük!

A manipulátor Kép forrása: unsplash

Ő az, aki kontrollt akar gyakorolni a környezetének tagjai felett azért, hogy saját győztes pozícióját biztosítsa. Viselkedése domináns, mindenben arra törekszik, hogy a másik sajátjaként fogadja el a meggyőződését, gondolatait, és nem tűr ellentmondást. Akár odáig is elmegy, hogy megfélemlítsen vagy elvtelenül hízelegjen. 

Saját szükségleteit közös érdekként tünteti fel, önös céljait ravaszul együttműködési szándéknak állítja be. Ha szembesítik viselkedésével, képes elérni, hogy a vita végén a másik fél lesz kénytelen védekezésbe vonulni. Tulajdonképpen kihasználja környezetét, miközben szeretetmegvonással fenyeget, és folyamatosan keresi a másik gyenge pontját, hogy legyen mivel sakkban tartania. Lelkiismerete alulfejlett, bűntudatot, szégyent nem érez, szereti banalizálni viselkedésének mintáit. Eközben áldozatként állítja be magát, hátsó szándékait pedig nemes célként.

A drámakirálynő Kép forrása: unsplash

Bármit is mesélsz, bármi is történt veled, ő tuti rákontráz: még több, még nagyobb, még érdekesebb, ami vele történt, amit ő látott, amit ő élt át. Az ő élete nagyszabásúbb, vele fontosabb dolgok történnek, ugye.

Talán ezért van az, ha történik vele valami érdekes vagy kellemetlen, újra és újra visszatér rá, ismételgeti, átrágja és átrágatja veled századszor is.

Ha beszélgetsz vele, egyre inkább átveszi a szót, a végén előadást hallasz, amiben kinyilatkoztatja nagyívű gondolatait és megfontolandó bölcsességeit. Ha másra terelődne a figyelem, azonnal unatkozni kezd, vagy manőverekbe kezd a figyelem visszaszerzésére. Nagyjeleneteit drámai fordulatokkal adja elő, imádja és habzsolja a figyelmet, de nem érdeklik hallgatóságának visszajelzései.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!