5 mérgező barátság, aminek jobb, ha véget vetsz – Nem lesz kár értük

Zabolai Margit
Írta: ,
5 mérgező barátság, aminek jobb, ha véget vetsz – Nem lesz kár értük

Az igaz barátságokat nagyra értékeljük, és ez így is van rendjén. Vannak azonban olyan kapcsolatok, amelyeket a barátság címkéjével takargatunk, pedig semmi jót nem adnak nekünk. Bármilyen nehéz is, ezeket jobb, ha felfüggeszted, mielőtt teljesen kizsigerelnek.

Vannak rendkívüli helyzetek, amikor természetes, hogy barátként minden személyes ügyedet félre teszed, és a másik segítségére sietsz.

De ha túl gyakoriak, majdnem hogy állandóak ezek a vészhelyzetek, és nem is emlékszel rá, mikor volt utoljára, hogy a másik megkérdezte, veled mi van, akkor ez a barátság elég egyoldalú kapcsolattá alakulhatott.

Vannak, akiknek egyszerűen csak közönség kell, akik előtt előadhatják a hattyú halálát.

Ha a barátodnak segítségre van szüksége, természetes, hogy mellette állsz, de ha csak a figyelmet és a sajnálatot akarja, azt viszont folyamatosan, akkor itt az ideje, hogy valami számodra is hasznosabb dolog felé fordítsd az energiáidat.

Szinte csak akkor tűnik fel a barátod, ha valamiféle sikert értél el? Gyorsan a kapcsolataidról kérdez, és megsértődik, ha valamit inkább nem kotyognál ki neki, hiszen benne megbízhatsz, országos cimborák vagytok!

Az viszont, hogy mi lett a beteg macskáddal, vagy hogy sikerült a gyerek angol dolgozata, már cseppet sem érdekli?

Lehet, hogy valaki csak azért akar maga mellett tartani, mert lát benned potenciát arra, hogy olyasmiket érsz el, ami még neki is jól jöhet? Nem biztos, hogy neked is megéri fenntartani egy ilyen kapcsolatot!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!