8 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

Marity Mira
Írta: ,
8 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

Kép forrása: skat_36/depositphotos.com

Sokan szeretnének rendelkezni azzal az erővel, amellyel méltósággal lehet viselni és kezelni az élet nehézségeit ugyanúgy, mint a kiugróan pozitív történéseket. Lelkileg és érzelmileg stabilnak, vagyis mentálisan erősnek lenni annyit tesz, hogy az ember mértéktartóan, és az adott szituációból a legjobbat kihozva kezeli az életeseményeket. Azok a nők, akik rendelkeznek ezzel a belső tartással és pszichés kondícióval, nem esnek bele a következő hibákba.

Nem méricskélnek

A mentálisan erős nők nem hasonlítgatják magukat másokhoz. Nem lehet a boldogság és siker fokmérője az, hogy másokhoz képest mennyit ér el valaki az életben. A versengés csak a tegnapi önmagunkkal lehet valóban építő jellegű.

Aki képes úgy gondolkodni, hogy ma jobb és több akar lenni a tegnapi énjénél, az reális és motiváló célokat állíthat fel, és a megvalósult álmait is saját maga beteljesítéseként élheti meg.

Nem törekednek a tökéletességre

A lelkileg és szellemileg erős nők nem törekednek a perfekcionizmusra, mert tudják, hogy ez egy kegyetlen és ironikus csavar. A félelem, hogy nem elég jók, és a nyomás, hogy ne hibázzanak, épp az ellenkező hatást váltja ki. Érdemes magas elvárásokat támasztani magunkkal szemben, de nem javasolt túllőni a célon. A maximalizmus magában rejti az esetleges kudarc frusztrációját is.

Nem kerülik el a nehézségeket

Minden ember szívesebben mozdul el a kisebb ellenállás felé, de a mentálisan erősek nem kerülik a nehézségeket. Tisztában vannak vele, hogy teher alatt nő a pálma, és az esetleg bekövetkező ballépésekből is lehet tanulni. A kihívásokkal növelik az önbizalmukat, elkötelezik magukat a problémamegoldás és az eredményorientált lét mellett.

Nem szabálykövetőek

Az erős nők inkább nonkonformisták, semmint hogy beleolvadjanak a tömegbe.

Eredetiek és egyéniségek, a szabályokat sem félnek áthágni, ha az hatékony problémamegoldáshoz vezet.

Megingathatatlan saját normákkal bírnak és az erkölcsi rendszerük is szilárd. Ám azt is tudják, hogy a világot nem az udvarias jókislányok váltják meg, hanem a szabálysértők, akik a járt utat is elhagyják a járatlanért, ha az visszatartja őket.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba