Kulcsok a lelki békét nyitó kapukhoz – ezt csinálják a mentálisan erős emberek

Marity Mira
Írta: ,

Az emberek nem úgy születnek, hogy kivételes pszichés erővel rendelkeznek. Arra sincs garancia, hogy valaki bizonyosan eléri a vágyott harmóniát és lelki békét az életében. Mindezeket az adottságokat – beleértve a mentális erőt – olyanok alakítják ki, akik úgy döntenek, hogy a személyes fejlődésüket a saját életük jobbítására fordítják.

A mentálisan erős emberek konkrét, átlátható személyes és szakmai célokat tűznek ki, amelyek értelmet és energikus indíttatást adnak az életüknek. Hosszú távú céljaik szem előtt tartásával lemondanak vágyaik azonnali kielégítéséről.

Az akadályokat kihívásoknak tekintik, nem pedig sikereik gátjainak. Időt adnak maguknak arra, hogy megvizsgálják és felülbírálják a részeredményeiket, és alázattal beismerik, ha hibáztak.

Nem ostorozzák magukat a tévedéseikért és folyamatosan törekednek a szellemi fejlődésre.

Önképzőek és hajlamosak a „lifelong learning”-re.

Akár hosszú távon is elviselik a kényelmetlenségeket, ha azok nagyobb célt szolgálnak.

 

A mentálisan erős emberek ugyanúgy erősítik nap mint nap a „lelki izmaikat”, mint a testépítők a bicepszüket. Ezek az emberek érettebben bánnak az energiáikkal.

A napi szinten előforduló negatív és lényegtelen gondolatokat elterelik, és óvatosan használják a saját kapacitásaikat. Figyelmüket azokra a dolgokra fókuszálják, amelyek a leginkább fontosak céljaik elérésében.

Mindenkit kerülgetnek néha depresszív érzelemhullámok, de akik mentálisan erősek, azok nem hagyják, hogy visszatartsa vagy lerántsa őket egy-egy rossz gondolat.

A negatív prekoncepciókat és a durva kritikákat józan belső párbeszéddel oldják fel, amely során a rossz dolgokból is képesek profitálni, és motivációs lendületbe fordítani a negatív élményt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv