A mentálisan erős emberek 6 szokása

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

A sikeres ember legfőbb erénye a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás. Az olyan tulajdonságok, mint a kitartás, az optimizmus és a szorgalom, lehetővé teszik, hogy még a legnehezebb helyzetekben is talpra álljunk, és a kudarcot követően is továbbmeneteljünk céljaink felé. A mentális erő éppen olyan, mint a többi képességünk, időbe telik fejleszteni. Bizonyos szokások illetve tulajdonságok segíthetnek, hogy könnyebben vedd az élettel járó kihívásokat és valóra váltsd az álmaidat!

A Kaliforniai Egyetem kutatása szerint minél nehezebben mondasz nemet egy kérésre, annál nagyobb valószínűséggel szenvedsz a későbbiekben a stressz, a depresszió és a kiégés kellemetlen tüneteitől.

A mentálisan erős emberek egyik leggyakoribb jellemzője, hogy képesek nemet mondani, és igyekeznek mindig egyértelműen fogalmazni, mikor álláspontjuknak hangot adnak.

Utasítsd el bátran az olyan kéréseket, amelyek elterelnék a figyelmedet a számodra fontos feladatokról illetve kötelezettségvállalásokról!

 

A College of William and Mary egyik nemrégiben készített kutatása során több mint nyolcszáz vállalkozót kérdeztek meg a siker titkáról.

A kutatók végül arra jutottak, hogy a legsikeresebb cégvezetők két tulajdonságon is osztoznak: nem félnek a kudarctól, és legtöbbször nem foglalkoznak azzal, hogy mit gondolnak róluk mások.

Más szavakkal, a jól menő vállalatvezetők sosem áldoznak időt arra, hogy a kudarc lehetőségein rágódjanak, hiszen ez utóbbit egy nélkülözhetetlen és fontos lépésnek tartják ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba