A mentálisan erős emberek 5+1 szokása

Kovács Andrea
Írta: ,

A sikeres ember legfőbb erénye a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás. Az olyan tulajdonságok, mint a kitartás, az optimizmus és a szorgalom, lehetővé teszik, hogy még a legnehezebb helyzetekben is talpra álljunk, és a kudarcot követően is továbbmeneteljünk céljaink felé. A mentális erő éppen olyan, mint a többi képességünk, időbe telik fejleszteni. Bizonyos szokások illetve tulajdonságok segíthetnek, hogy könnyebben vedd az élettel járó kihívásokat és valóra váltsd az álmaidat!

A mentálisan erős személyiségek magánéletükben igyekeznek távol maradni a negativitástól, és a mérgező kapcsolatokról, ha azonban mégis együttműködésre kényszerülnek egy ilyen problémás személlyel, mindent elkövetnek azért, hogy érzelmeiket kontroll alatt tartsák, és a racionalitás talajára helyezzék a velük folytatott interakciót.

Konfliktusaid során azonosítod az érzelmeidet, és ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad a harag!

Vedd figyelembe a másik álláspontját is, és próbálj közös megegyezési alapot találni, de soha ne hagyd, hogy a másik negatív hozzáállása rád is átragadjon!

 

A mentálisan erős emberek egyik legfőbb tulajdonsága, hogy rugalmasak, és könnyedén alkalmazkodnak a változó körülményekhez.

Jól tudják, hogy a változástól és a kihívásoktól való félelem bénító hatással lehet az emberre és elterelhet minket a boldogság felé vezető útról.

Természetesen mindannyiunk életében vannak olyan nehézségek, amelyekkel először félünk szembe nézni: egy ismeretlen feladat, egy fontos döntés, vagy például egy új munkahely.

Ilyen esetben a legjobb, amit tehetsz, ha meglovagolod az akadályokat, és ahelyett, hogy problémának, nehézségnek könyvelnéd el őket, lehetőségként tekintesz rájuk, amelyek segítségével új ismeretekre illetve készségekre tehetsz szert.