Jelek, hogy a környezetedben valaki mentális problémákkal küzd – vedd észre és segíts!

Marcali Nóra
Írta: ,
Jelek, hogy a környezetedben valaki mentális problémákkal küzd – vedd észre és segíts!

Kép forrása: unsplash

Érezted már úgy, hogy igazán rosszul vagy, de senkinek nem tűnik fel? Ha igen – márpedig elég valószínű, hogy történt már ilyen az életedben –, akkor abba is érdemes belegondolnod, hogy ez talán fordítva is igaz. Lehet, hogy ebben a pillanatban is van valaki a környezetedben, akinek rossz napja van, aki vívódik, de te mit sem tudsz róla. Sőt, akár az is lehet, hogy sokkal komolyabb problémákkal küzd, amelyeket igyekszik leplezni.

Íme, néhány jel, amely arra utalhat, hogy valaki mentális betegséggel küzd.

Ha valamelyik családtagod, barátod, vagy akár kollégád hirtelen szokatlanul kezd el viselkedni, szinte egészen kifordul önmagából és nagyon ellentmondásos dolgokat tesz vagy mondd, esetleg hirtelen úgy kezd öltözni, sminkelni, ahogy korábban sosem tette, akkor figyelj oda rá, lehet, hogy a háttérben komoly trauma húzódik, amely után segítségre lenne szüksége.

Ha valaki minden előzetes nélkül hirtelen drasztikusan változtat a külsején, esetleg nagyon megváltoztatja a haját, az szintén komoly intő jel lehet.

Bár ez általában nem egyik pillanatról a másikra látszik meg valakin, néhány hét alatt akár már feltűnő változást is jelenthet, ha valaki nem edzés és fogyókúra, hanem depresszió miatt kezd komolyan fogyni vagy hízni.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!