28 napos kihívás a mentális egészségért: a negyedik hét feladatai

Dienes Petra
Írta: ,

Minden embernek szüksége van arra, hogy egy kicsit lelassítson, befelé forduljon és meghallja a belső hangját. Sokunknak kifejezett késztetése is van rá, de nem igazán tudjuk, hogyan is fogjunk bele. Nos, ha ezt a cikket olvasod, már bizonyára a kihívás nagy része mögötted áll. Olvass tovább, hogy megtudd, mik az utolsó hét feladatai.

A negyedik hét fókuszpontja

Most már talán te is érzed, hogy eljutottál arra pontra, ahol megtaláltad a belső hangodat, és odafigyelsz az intuíciókra. Így az utolsó 7 napban szeretnénk, hogy ha kicsit nyitnál a külvilág felé is. Elrugaszkodnál a régi beidegződésektől, a napi rutintól, és észrevennéd mindazt a szuper dolgot, ami nap mint nap körülvesz téged is.

Első nap

Intézd úgy a napi beosztásodat, hogy délután legyen időd megnézni egy kiállítást. Szerencsére tavasszal rengeteg galériában mutatnak be új képeket, különböző nemzetközi kiállításokat lehet megnézni a fővárosban, és a múzeumokról még nem is beszéltünk.

Számtalan érdekes program közül válogathatsz, így biztosan találsz az érdeklődési köröddel megegyezőt.

A találkozás valami széppel, különlegessel felvillanyozza minden ember elméjét, arról nem is beszélve, hogy milyen inspiratív hatással bírhat egy-egy művész munkássága akár rád is.

Második nap

Emlékszel még, hogy mi volt a gyerekkori éned kedvenc játéka? Mivel töltötted nyolcévesen a szabadidődet? Emlékszel még arra az érzésre, amikor csak játszottál, csupán azért, hogy jól érezd magad? Aggódás, kötöttség és kötelezettségek nélkül. Ezen a napon tedd ugyanezt. Nem muszáj pontosan ugyanazt a tevékenységet űznöd, mint kiskorodban – bár miért ne?! –, de szórakozz egy kicsit, csak úgy. Ne nézd, hogy kinek mihez lenne kedve, hogy hova és hány órára kell odaérned. Tegyél meg valami igazán klasszat magadért, de hogy mi az pontosan, azt csak te tudhatod.