Melyike vagy a 16 személyiségtípusnak? Valamelyikben biztosan magadra fogsz ismerni

Bodnár Alexa
Írta: ,
Melyike vagy a 16 személyiségtípusnak? Valamelyikben biztosan magadra fogsz ismerni

Kép forrása: unsplash

A Myer-Briggs Típus Indikátor elnevezésű önismereti személyiségteszt négy alapvető dimenziót tart szem előtt, melyek az emberek döntéshozatalával, információfeldolgozásával kapcsolatosak. Ezen dimenziók kombinációja 16 személyiségtípust eredményez az alapján, mely kategóriák mennyire állnak közel hozzánk a különböző párosokból. Az elmélet alapja nem más, mint maga Carl Gustav Jung munkássága, amit Isabel Briggs Myers öntött olyan formába, mellyel fel lehet térképezni önmagunkat. A négy jellemző dimenzió sík a következő: introvertál-extrovertált, érzékelő-intuitív, gondolkodó-érző, megítélő-észlelő. Cikkünkből megismerheted, mi jellemző az egyes személyiségtípusokra, és valamelyikben magadra ismerhetsz.

ENFP – Az inspiráló Kép forrása: tvtypes.tumblr.com

Az ENFP lelkes, kreatív és idealista, bármilyen feladatot képes elvégezni, amiben hisz, ami igazán érdekli őt. Nyitott és rugalmas típus, akit érdekelnek az új ötletek, de a részletekkel már kevésbé foglalkozik.

Szem előtt tartja mások érdekeit, és képes másokat motiválni abban, hogy legjobb képességük szerint végezzék el a dolgaikat.

Az ENFP típus akkor érzi magát igazán jól, ha a belső értékeit képes összhangba hozni az életével, mert ekkor érzi biztonságban magát.

ESFP – A szórakoztató Kép forrása: tvtypes.tumblr.com

Nagyon vidám és emberközpontú személy az ESFP, aki lelkesedésével és szórakoztató képességével képes mindig mosolyt csalni mások arcára.

Szeret a mának élni, és érdekli az új dolgok megtapasztalása.

Nem kimondottan elmélkedő típusok, a józan ész és a jól fejlett gyakorlatiasságuk segít nekik a problémáik megoldásában.

Szeretnek másokon segíteni, és szórakoztatni másokat, utóbbi miatt pedig általában mindig a figyelem középpontjába kerülnek a kisebb-nagyobb társaságokban.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba