Melyik színt utálod a legjobban? Ezt árulja el a személyiségedről

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Melyik színt utálod a legjobban? Ezt árulja el a személyiségedről

Kép forrása: pexels

Mindenkinek van legalább egy kedvenc színe: elég csak körbenézni az otthonunkban, vagy éppen bekukkantani a ruhásszekrényünkbe, valamilyen árnyalat uralmát egész biztosan te is fel tudod fedezni. De gondolkoztál már azon, hogy egy-egy színt miért kerülsz tudatosan? Én kamaszként képtelen voltam elviselni magamon a rózsaszínt, később viszont sokkal jobban zavart a piros… Lássuk, mit árul el a személyiségedről, ha bizonyos színek kifejezetten idegesítenek!

Kék

A kék színnel való szembefordulás olyan mértékű maximalizmusra enged következtetni, ami már komoly kimerültséget, nyugtalanságot hozhat magával. Nagyon rosszul alkalmazkodsz az alá- és fölérendelt viszonyokhoz, akár párkapcsolaton belül, akár azon kívül (pl. munkahelyen). Nehezen beszélsz az érzelmeidről, hajlamos vagy rá, hogy az élet negatív aspektusait helyezd előtérbe.

Zöld

A zöld az egyik legfontosabb, legharmonikusabb szín a világunkban, ezért az utálata komoly lelki nehézségekre, az egyensúly jelentős hiányára enged következtetni. Jellemző lehet rád az érzelmi instabilitás, a racionalitás, észérvek elutasítása, az egész életed ismertetőjegye egyfajta megfoghatatlan hiányérzet, diszharmónia.

Nem tudod, akarod elengedni a sérelmeidet, haragtartó vagy, és nem találod a helyedet a világban. Hajlamos vagy az elégedetlenkedése és az önző felfogásmódra.  

Piros

Ha messziről kerülöd a piros színt, az arra enged következtetni, hogy minden konfliktust igyekszel mellőzni. Nem szeretsz konfrontálódni, kiállni az igazadért, feszültséggel tölt el a túl sok izgalom. Ennek legfőbb oka az, hogy nehezedre esik visszafogni az érzelmeidet, könnyen eluralkodik rajtad a haragod.

A szeretetben hajlamos vagy birtoklóvá válni, de a ragaszkodásod nem csak más személyekre, hanem tárgyakra, élethelyzetekre is kiterjedhet. Mivel a piros intenzív, erős szín, a vele történő szembefordulás a szeretet, szenvedély és a túlságosan is harsány helyzetek elutasítását is jelölheti.

Rózsaszín

Nehezen tudsz azonosulni a romantikus, érzelmes dolgokkal, aminek két oka lehet: vagy magad előtt is rejtegeted a saját érzelmeidet, vagy annyira bőségesen kijutott belőlük számodra, hogy már túlságosan is soknak érzed őket.

A rózsaszín utálata azt is jelentheti, hogy a nőiességeddel kapcsolatosan vannak fenntartásaid: lehet, hogy nehezedre esik azonosulni a szerepeiddel, esetleg valamiért rosszul érzed magadat a bőrödben.

Jóval inkább határozott vagy, mintsem pátyolgatásra szorulnál, ugyanakkor nem mondhatjuk, hogy felszabadultnak éreznéd magadat.

Citromsárga

A citromsárga utálata gyakran jelentkezik önbizalom-hiány, vagy legalábbis bizonytalanság esetén. Előfordulhat, hogy irigység, féltékenység gyötör, esetleg hatalmi harcokat kell megvívnod. Az biztos, hogy utálod a figyelemfelkeltést és azt, ha a központban vagy, illetve nem igazán látod az élet napos oldalát. A kritikát rosszul tűröd, de meglehetősen könnyen osztogatod – benső feszültségeidből pedig adódik, hogy gyanakvó vagy, és könnyű téged összezavarni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba