Melyik állatot láttad meg először a képen? A válaszod fontos dolgot árul el rólad

Szirák Viki
Írta: ,
Melyik állatot láttad meg először a képen? A válaszod fontos dolgot árul el rólad

Robert W. Sperry Nobel-díjas tudós rájött, hogy az agynak két agyféltekéje van: jobb és bal, amelyek másképp működnek, és az, ahogy gondolkodsz, felfedi, hogy a kettő közül nálad melyik dominánsabb. Ebből kiindulva a személyiséged számtalan vonására is lehet következtetni. Ebben segít ez a teszt. Nézd meg a képet, és döntsd el, a legelső másodpercben melyik állatot láttad meg először. Ezt követően görgess lejjebb a jellemzésedért!

1. Ha a tigrist vetted észre előbb

Ebben az esetben úgy tűnik, neked a bal agyféltekéd aktívabb, mint a jobb. Ebből kiindulva te sokkal inkább egy analitikus gondolkodó vagy, aki szereti maga körül a rendet, a rendszereket, és ki nem állhatod a szétszórtságot. Amikor problémával találod szemben magad, mindig igyekszel logikusan és objektíven nézni a helyzetet, hogy a lehető legjobb megoldást találd meg. Azonban épp amiatt, hogy rengeteg gondolkodás előzi meg a döntéseidet, gyakran válsz hajthatatlanná, és meggyőződésed, hogy mindent jól csináltál, a kritikát, mások véleményét pedig nem hallgatod meg. Pedig olykor jobban járnál, ha egy-egy tett előtt megkérdeznél másokat is, hiszen több szem többet lát! 

A legjellemzőbb személyiségjegyeid:

Összeszedettség: mindent előre megtervezel, és ennek megfelelően haladsz a dolgaiddal, mert a váratlan meglepetéseket nem szereted.

Precizitás: ha valamibe belefogsz, azt a legnagyobb részletességgel csinálod, mert mindig a tökéletesség a célod.

Racionalitás: bár sokszor az érzelmeid megzavarnak, azért általában inkább az eszedre próbálsz hagyatkozni.

Logika: jó érzéked van a logikai feladványokhoz, így egészen máshogy tekintesz a problémákra, mint a többiek.

Realisztikusság: nem hiszel azokban a dolgokban, amiket még sosem láttál, így te mindig realisztikusan gondolkodsz, és a megmagyarázhatatlan dolgokra is igyekszel kézzel fogható választ adni.

2. Ha a majmot vetted előbb észre

A te esetedben viszont a jobb agyfélteke a dominánsabb. Ez arra utal, hogy nagyon kreatív lélek vagy, tele innovatív ötletekkel, így biztos, hogy a monoton feladatokat, munkákat nagyon rosszul viseled. Szeretsz álmodozni, sőt, sokszor elragadnak a gondolataid, így nehezen tudsz koncentrálni egy dologra, és hajlamos vagy egy kicsit a saját álomvilágodba merülni. Ha problémába ütközöl, szinte mindig az érzéseidre hallgatsz, ha pedig valami mégsem jön össze, szereted azt gondolni, hogy ez is egy újabb lecke, ami közelebb visz a céljaidhoz. Számodra ugyanis maga az utazás sokkal fontosabb, mint a hely, ahová végül megérkezel. 

A legjellemzőbb személyiségjegyeid:

Impulzivitás: szereted a spontán dolgokat, ezért nem mindig tervezed meg előre a programjaidat, hiszen tudod, hogy valami úgyis lesz!

Érzelmek: rendkívül empatikus vagy, olyan, aki bárkinek a helyzetébe képes beleélni magát, és emiatt gyakran cselekszel érzelmektől vezérelve.

Kreativitás: mindig is érdekeltek a kreatív hobbik, a zenélés, a művészetek, bármi, amiben kiélhetted az ötleteidet.

Intuitív hozzáállás: a megérzéseid alapján cselekszel, és nem hiszel abban, hogy mindent előre megtervezett módon kéne csinálni.

Álmodozó: folyton van valami, amin álmodozol, és kicsit reméled, hogy a valóság igenis lehet olyan, mint egy tündérmese.

Azonban ne feledd, hogy a két agyfélteke nem egymástól függetlenül dolgozik, hanem együtt, kiegészítve egymást. Úgyhogy bár valószínűleg a két jellemzés közül az egyikben sokkal jobban magadra ismersz, attól még biztos, hogy a másikban is találsz olyat, ami nagyon igaz rád!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba