A 3 legfőbb oka, amiért megrekedünk az életben

Szirák Viki
Írta: ,
A 3 legfőbb oka, amiért megrekedünk az életben

Kép forrása: mashiki/depositphotos.com

Az életed során többször is érezheted azt, hogy elértél egy út végéhez, és nem tudod, merre menj tovább. Emberként mindannyian a szokások rabjai vagyunk. Szükségünk van arra, hogy az állandóság jelen legyen az életünkben, de néha épp ez az, ami miatt megrekedünk. Általában az alábbi három dolog áll a háttérben, de szerencsére aggodalomra nincs ok, hiszen lehet tenni ellenük.

Ez belső és külső értelemben is jelen van az életedben, és mindkettővel egyaránt fontos foglalkozni. A külsődleges toxikus környezet a téged körülvevő, mérgező hatású emberekből, szociális elvárásokból, egészségtelen életmódból és fárasztó kötelezettségekből áll össze.

Amikor olyan személyekkel töltesz időt, akik nem hagyják, hogy önmagad legyél, az elveszi az energiádat, és teljesen kimerít téged. A belső toxikus környezetet pedig te magad teremted. Azáltal, hogy negatív dolgokon gondolkodsz, érzelmileg bántod, kritizálod magad; ezek mind óriási hatással vannak az életedre.

A hangulatod, az energiád megszabja, mennyire érzed magad megrekedve az életedben, és ha nem figyelsz ezekre, sajnos nem is tudsz továbblépni belőlük. Az lenne a feladatod, hogy fokozatosan megválj ezektől a toxikus emberektől és negatív hatásoktól, amik nyomást helyeznek rád.

Ez természetesen nem egyetlen nap alatt történik meg, így fontos, hogy végig kitartó tudj maradni!

Sokan azért nem tudnak teljes életet élni és kilépni a mókuskerékből, mert elhitték, hogy bizonyos határokon nem mehetnek túl. Te döntöd el, hogy miben hiszel, és nem lenne szabad, hogy ezt mások tegyék meg helyetted.

Azt gondolod, hogy te nem vagy képes bizonyos területen befutni, mert nincs meg benned az a plusz, ami elég lenne hozzá.

Esetleg nem mersz világot látni, mert azt gondolod, hogy te ezt nem teheted meg. Valóban ijesztő váltani.

Nem könnyű azt mondani, hogy mostantól valami másban hiszel, és kitágítod a határaidat; de ha ezt nem teszed meg, örökké azt fogod érezni, hogy az életed nem tart semmilyen irányba.

Keress olyan embereket, akik úgy élnek, ahogy te szeretnél, gyűjts magadnak példákat arra, hogy te is képes lennél rá. Törj ki a skatulyából, és ne hagyd, hogy mások mondják meg neked, mire vagy képes!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!