Megfelelési kényszer? Hagyj fel vele és élj boldogan

Berényi Nóri
Írta: ,

Milyen érdekesen működik az ember… Egyesek annyira vágynak mások szeretetére, hogy képesek teljesen feladni valódi önmagukat azért, hogy olyasvalakinek feleljenek meg, aki ezt nem értékeli. Amit persze titkon a másik fél is érez, ezért soha nem kapja meg a várva várt boldogságot. De mi történik akkor, amikor magadon kívül, már senki másnak nem szeretnél megfelelni?

Megismered Önmagad Kép forrása: urbanoutfitters.com

Ha valakinek folyamatosan meg akarsz felelni, akkor szinte az ő életét éled meg, az ő problémáit veszed fel és nem foglalkozol magaddal.

Tegyük fel, hogy valaki elhív egy programra, amihez semmi kedved, de mégis igent mondasz, mert azt gondolod, hogy ettől a másik fél jobban fog szeretni.

Ez egyébként nem kizárt, de vajon akkor is ez történne, ha nemet mondanál, mert mondjuk semmi kedved hozzá, vagy egyszerűen csak vágysz egy kis magányra? Légy egy kicsit önző, mert végtére is csak magadnak kell megfelelned.

Csökken a „barátaid” száma Kép forrása: ironhoney.com

Nem véletlen az idézőjel, hiszen ezek az emberek valójában nem is voltak a barátaid. Ezt leginkább úgy tudod eldönteni, hogy mennyire játszod meg magad bizonyos személyek társaságában.

Az rendben van, ha próbálod a legjobb formádat adni, de az nem, ha ez azzal jár, hogy teljesen kifordulsz önmagadból. Hidd el, nem baj, ha a barátaid száma nem végtelen, inkább törekedj a minőségi kapcsolatokra.

Ugye mennyivel felszabadítóbb, mikor úgy élvezed valaki társaságát, hogy nem azon gondolkozol, neki vajon tetszik e majd a mondanivalód? Egyszerűen csak az vagy mellette, aki igazán te vagy. És ez így van jól.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)