Megbocsátani annyit tesz, mint elengedni – Így építsd be az életedbe

Berényi Nóri
Írta: ,

Manapság már mindenhonnan azt hallhatod, hogy mennyire fontos az elengedés, de vajon mit is jelent ez igazán és miért kellene elengedned valamit, ha közben nem szeretnéd? Egyáltalán mikor kell elengedni? A válasz bonyolult, de segítünk megtalálni.

Miért jó az elengedés? Kép forrása: twitter.com

Az elengedés nem valami rossz, ami után hiányérzeted lesz, hanem éppen az ellenkezője.

Egy felszabadító érzés, mely után megkönnyebbülhetsz és sokkal jobb lesz minden az életedben.

A lényeg csupán annyi, hogy ne akard görcsösen, egyszerűen csak ismerd fel a tényt, hogyha valami már nem szolgálja a javadat, akkor hagyd menni.

Ez lehet egy munka, barát, társ, vagy akár érzelem, ne legyen benned keserűség, csak ints neki búcsút neki.

Az életedben követsz majd el hibákat, olyan hibákat, melyekért talán nagy árat fizetsz, de ez nem azt jelenti, hogy csalódnod kell magadban. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ember vagy, aki olykor hibázik azért, hogy tanuljon és tapasztaljon, de végtére is csak az számít, hogy mit hozol ki az adott szituációból.

Ha életed legapróbb hibáit is csalódáskánt éled meg, akkor nem tudsz majd tovább fejlődni és előre haladni. Viszont, ha tapasztalásként látod az egészet, akkor máris megtanultad, hogy miről szól az élet. Soha ne hibáztasd magadat azért, ha megpróbáltad és hibáztál. Inkább nézz fel magadra, mennyire bátor voltál.