Lelki béke és nyugalom – Hogyan meditáljunk otthon?

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Lelki béke és nyugalom – Hogyan meditáljunk otthon?

A meditáció egy belső nyugalmi tudatállapot, végső célja a lelki béke elérése. Ha szeretnéd kipróbálni és elsajátítani a keleti bölcsesség egyik legnagyobb lélekgyakorlatát, ismerj meg többet a misztikus meditációról és érd el a teljes éberség állapotát!

Mi a meditáció?

A meditáció során az elmét egy mélyebb, békésebb helyre juttathatjuk. Úgy is értelmezhetjük, hogy a meditáció lelkünk karbantartását végzi, amikor az elme lecsendesedik, a stressz elrepül, minden világossá és tisztává válik.

A meditáció egy érdekes állapot a pihenés és a mély alvás közt, amikor az aktív szellemi erőfeszítést átveszi a pihenés. A gyakorlatban a jóga és meditáció támogatja egymást. A jóga gyakorlásával nő a koncentráló képesség és a pihenés érzése. A jógagyakorlatok tehát a sikeres meditáció ugródeszkái.

Az első követelmény a meditáció kapcsán a koncentrálás hatalma, amikor a tudat követlenül egyetlen témára összpontosul. A rendszeres meditáció megtanít átélni a jelen pillanatot, kikapcsolni minden negatív érzelmet és beengedni a jókat. Türelmet, megértést és gyakorlatot igényel. Fontos a testtartás, a tudatosság, a légzés és a mentális ellenőrzés. A következőkben megismertetünk az otthoni meditáció alapjaival.

Meditáció fajták: Mantra meditáció

A meditáció legelterjedtebb formája. Az alapja az, hogy egyetlen szót vagy mondatot kell ismételnünk újra és újra.

A cél az, hogy tudatosítsuk magunkban azt, amit mondunk. Találj egy kényelmes pozíciót, csukd le a szemed, végy mély lélegzetet és kezdd el mondani a "mantrádat".

Beszélhetsz hangosan, vagy magadban. Csak erre az egy dologra koncentrálj, semmi másra. Keress meg egy ritmust, amely számodra megfelel, és mondogasd e szerint. Végezd legalább 5 percig.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?