A 4 legjobb meditációs applikáció - Egyet mindenképp ki kell próbálnod!

Nagy Niki
Írta: ,
A 4 legjobb meditációs applikáció - Egyet mindenképp ki kell próbálnod!

Kép forrása: unsplash

Ha soha nem próbáltad, nem is olyan egyszerű belevágni a meditációba. Éppen ezért nagyon nagy segítséget adhatnak hozzá ezek az alábbi applikációk, amelyekkel könnyedén indulhatsz a lelki béke felé vezető úton. Olyan appokat válogattunk össze neked, amelyekért ráadásul fizetned sem kell, így tényleg csak le kell őket töltened és már neki is kezdhetsz a gyakorlásnak.

Korábban már írtunk arról, hogy a meditáció mennyire hatékony a tudomány szerint is. A mai stresszes világban nagyon nehéz kicsit kikapcsolni, főleg akkor, ha soha nem gyakoroltad még ezt a módszert. Pedig a meditáció sokat segíthet abban, hogy a stressz testre gyakorolt káros hatásait csökkenthesd.

A módszer hozzájárulhat, hogy kevesebb fájdalmat érezz a mindennapokban (akár a migrén tüneteit is enyhítheti), csökkenjen a vérnyomásod és kevesebbet szorongj, valamint a depresszió tüneteit is enyhítheti.

Egy, a Harvard Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy azok, akik 20 percet meditáltak minden nap, már 8 hét alatt érezték változást a testükbe. Sőt, már akár ötpercnyi kontrollált és irányított lélegzés segíthet a stressz tüneteinek csökkentésében.

1. Insight Timer

Ez az ingyenes applikáció remek kezdő meditálóknak, mivel összesen 15 ezer különböző meditáció közül lehet benne válogatni. Ha ez soknak tűnik, ne aggódj, nem az, nagyon jó rendszerrel kereshetők a különböző hosszúságú és témájú meditációk. Az appon belül ráadásul közösséget is tudsz építeni, mivel üzenhetsz a felhasználóknak, és ők is beszélgethetnek veled. 

2. Calm

Ha magával a meditációval nincsenek gondjaid, de nehezen szakadsz ki a mindennapokból, akkor a Calm app neked való. Rengeteg nyugtató háttérzajt és zenét tartalmaz, amelyek segítenek befelé fordulni, és lenyugtatni a cikázó gondolataidat. Van lehetőség irányított tízperces meditációra is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!