Meditációs alapok kezdőknek – Csak te kellesz hozzá!

Berényi Nóri
Írta: ,

A meditáció a legjobb, amit tehetsz az egészségedért és a boldogságodért. Egyre több embert foglalkoztat a téma, de azt gondolják, ahhoz, hogy működjön, nagy spirituális gurunak kell lenniük, így inkább bele se vágnak. Ha te is régóta szeretnéd már kipróbálni a meditálást, akkor megnyugtatunk, mert semmi egyéb nem kell hozzá, csak TE!

Miért jó meditálni? Kép forrása: heatherneilson.com

A meditáció segít abban, hogy megtaláld az egyensúlyt életed minden területén. Amikor már a mindennapjaid részévé válik, egy idő után azt veszed észre, hogy megszűnik a stressz az életedben, és mindig nyugalmat árasztasz magadból.

Nem hatnak már rád többé a munkahelyi konfliktusok, ugyanis te már egy másik dimenzióban létezel.

Emellett sokkal jobban fogsz aludni, több energiád lesz, javulni fog a memóriád, összességében tehát az életed minden területén jobban fogsz teljesíteni.

A kezdetek… Kép forrása: fr.chatelaine.com

A meditálás nem azt jelenti, hogy órákon keresztül mantrákat mormolsz magadban, hanem azt, hogy engeded a gondolataid szabad áramlását. Az első lépés legyen a nyugodt, meditatív környezet megteremtése.

Ennek érdekében gyújts meg néhány gyertyát, tegyél be egy számodra nyugtató zenét, és vegyél fel egy kényelmes pozíciót. Fontos, hogy ne szorongj meditálás közben, ezért ne ragaszkodj a lótuszüléshez, ha az nem kényelmes számodra.

Akár le is feküdhetsz, ha az esik jól, bár az elején azért nem javasolt, mert kezdőként könnyen elaludhatsz meditálás közben. A lényeg, hogy ne keresztezd a lábaidat, így szabadon áramolhat az energia az egész testedben.