Ha a következő 5 tulajdonság megvan benned, magas az érzelmi intelligenciád

Szőke Angéla
Írta: ,
Ha a következő 5 tulajdonság megvan benned, magas az érzelmi intelligenciád

Kép forrása: unsplash.com

Többféle intelligencia létezik, melyeket számszerűsíteni, tehát mérni tudunk. Akinek magas az IQ-ja, vagyis az intelligenciahányadosa, az elvileg okosabb az átlagnál. Az IQ mindig izgatja az embereket, az érzelmi intelligencia viszont rendszerint háttérbe szorul, pedig ugyanolyan fontos. Pedig az EQ (emocionális kvóciens) azt mutatja meg, milyen szinten vagyunk képesek felismerni, megérteni és kezelni a saját érzéseinket, illetve mennyire tudjuk felismerni, megérteni és befolyásolni mások érzéseit.

Az ember gyakran reagál vagy dönt az érzelmeire hagyatkozva, ami azt jelenti, hogyha érzelmi intelligenciánkat fejleszteni tudjuk, az az egész életünkre pozitív hatással lesz. Érzelmileg minden nap nőhetünk egy kicsit, ami által nemcsak kapcsolataink, de az élet más terén is fejlődhetünk. Ha megvan benned az alábbi öt tulajdonság, az magas EQ-ra vall!

Kíváncsiság

Einstein azt mondta, ő nem különlegesen tehetséges, csak nagyon kíváncsi. Az ő példájából is látszik, hogy egy kíváncsi ember, aki hajlandó tanulni és fejlődni, az előbb-utóbb sikeres lesz. Ha valaki érdeklődő, tudni akar valamit és ezért tenni is hajlandó, az nagyon előnyös tulajdonság.

Nemcsak a munka terén, hanem az emberi kapcsolatokban is pozitívan fog megmutatkozni ez az erény, többek között azért, mert egy ilyen ember őszintén tudni akarja, partnere hogyan érez.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!