Magányos vagy? Már ma tehetsz ellene ezekkel a lépésekkel

Marcali Nóra
Írta: ,

Az utóbbi időben úgy érzed, hogy magadra maradtál? Nem kell ölbe tett kézzel várnod, amíg pozitív változás történik veled – ragadj meg minden lehetőséget, hogy jobban érezd magad, és hamarosan a magány is csak egy rossz emlék lesz.

Az első és legfontosabb: ne ijedj meg az egyedülléttől, hiszen saját magadra mindig számíthatsz. Azért, mert épp nincs párkapcsolatod, a barátaiddal és a családoddal pedig messze laktok egymástól vagy egyszerűen csak olyan időszakot éltek meg, amikor kevésbé intenzív a kapcsolatotok, még nem jelenti azt, hogy ne érezhetnéd jól magad.

Remek lehetőség ez az önismeretre, arra, hogy rájöjj, mire is vágysz igazából az életedben. Fordítsd az energiáidat önmagadra és arra, hogy élvezd az életed.

Sportolj, meditálj, olvass, add át magad a kultúrának, főzz és egyél finomakat, rá fogsz jönni, hogy az élet élvezete valójában belülről fakad.

Ha pedig már egyedül is jól tudod érezni magad, biztosan sokkal könnyebben és magabiztosan fogsz nyitni mások felé is.

A magány egy önmagát gerjesztő dolog, így sajnos az ember minél többet van egyedül, annál kevésbé meri elhagyni a biztonságot jelentő komfortzónáját.

Ahhoz, hogy ki tudj lépni ebből a körforgásból, le kell győznöd önmagadat és keresned a lehetőséget, hogy emberek között legyél.

Kezdetnek keress egy új hobbit, iratkozz be egy csoportba, legyen szó sportról, művészetről, vagy bármi másról, amivel szívesen töltöd a szabadidődet és legyél nyitott azok felé, akikkel találkozni fogsz.

Amikor úgy érzed, hogy nincs kedved, hogy ma nem vagy képes rá, akkor is vegyél erőt magadon. A munkahelyeden is keresd a lehetőséget, hiszen lehet, hogy hosszú ideje egy irodában ülsz valakivel, aki remek társaság lehetne számodra.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!