Hogyan tűnhetsz magabiztosnak akkor is, ha egyáltalán nem vagy az?

Írta: ,

Vannak emberek, akik zseniálisan leplezik a bizonytalanságukat. Mindenki elhiszi róluk, hogy magabiztosak, ami leginkább a határozott fellépésüknek köszönhető – az ilyen emberekre mondják azt, hogy tanulni lehetne tőlük. Nos, ha te is szeretnéd elsajátítani ennek a „művészetét”, akkor íme pár tipp, hogyan közvetíts az emberek felé magabiztosságot!

Beszélj hangosan és érthetően Kép forrása: tumblr.com, shannonmiller

A beszéded rengeteg mindent elárul rólad, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő hangszínen, érthetően kommunikálj másokkal. Nem kell üvöltened, de arra ügyelj, hogy a mondandód érthető legyen és ne kelljen folyton visszakérdezniük az embereknek.

Nagyon hasznos lehet ez például a munkahelyeden, különösképp akkor, ha a főnököddel beszélsz. Legyél határozott, koncentrálj arra, hogy a beszéded meggyőző legyen, mert így a felettesed is komolyan fog venni. Az élet más területén is fontos, hogy jó meggyőzőképességed legyen, ezt pedig legjobban a kommunikációval érheted el.

Állj ki magadért! Kép forrása: blog.bloglovin.com

Igen, lehet, hogy nem mindig neked van igazad, de attól még állj ki a nézőpontod mellett! Ha folyton csak csendes megfigyelőként ülsz a sarokban, akkor az emberek nem fognak észrevenni, mert nem adsz rá lehetőséget.

Nem kell a társaság középpontjának lenned, ha ez kényelmetlenül érint téged, de nyugodtan oszd meg a véleményedet másokkal, még akkor is, ha tudod, hogy valószínűleg te vagy az egyetlen ember a helyiségben, aki ezt így gondolja. Hidd el, hogy ez pozitívan hat majd rád, mert egyrészt tudod, hogy kiálltál a véleményed mellett, másrészt pedig tiszteletet vívtál ki a többi emberben azzal, hogy kiálltál magadért. Csak így tovább!