Ma kezdd el! 7 önbizalom növelő tipp a hét minden napjára

Írta: ,

Mára az önbizalom fejlesztése egy egész üzletággá fejlődött és vannak, akik képesek vagyonokat áldozni arra, hogy talán majd más megadja nekik a várva várt magabiztosságot. Azonban végül mindenki rájön, hogy bár nagyon jó és hasznos a külső segítség, az igazán nagy munka önmagunkra vár. Szeretnénk, ha a hét minden napja jól indulna nálad is ezzel a néhány önbizalom fejlesztő tippel.

1/7 Mosolygós hétfő

Ha hétfő, akkor szenvedés, legalábbis a legtöbben így látják a hét első napját. Láthatjuk a fancsali képeket az autókban, a buszon, majd végül találkozhatunk a munkahelyi sorstársakkal.

Valljuk be, hogy ez a kezdeti löket senkit nem töltene el kellő önbizalommal, így az első és legfontosabb feladatod az lesz, hogy a hétfő reggeledet szebbé tegyed.

Dobj fel egy szép sminket, válassz ki egy csinos szettet, amiben igazán magabiztosnak érezheted magad és tedd fel a legszebb kiegészítődet, ami a mosolyod.

Lehet, hogy eleinte nagyon nehéz lesz hétfőn reggel mosolyogva sétálni, mikor csupa savanyú tekintet néz majd vissza rád, de, ha igazán magabiztos szeretnél lenni, ahhoz az kell, hogy te magad is jól érezd magad.

Lelkizős kedd Kép forrása: pinterest.com

2/7 Lelkizős kedd

Kedden a lelkedre szeretnénk hatni, hiszen nem elég, ha kívül rendben vagy, igazán nagy önbizalmad csak akkor lesz, ha belül is ragyogsz.

Ma mondd le a programokat a barátokkal, mert ez sokkal többet fog érni.

Szóval munka után irány haza és vegyél elő egy tollat és papírt. Olyan feladatot kapsz, ami bár egyértelműnek tűnik, mégis sok embernek meggyűlik vele a baja.

Tehát írd fel a lap tetejére, hogy „Azért szeretem magam, mert…” majd folytasd, ahogy érzed, a lényeg, hogy minimum tíz dolgot sorolj fel, amit szeretsz magadban.

Ha neked kapásból nyolc máris eszedbe jutott, akkor az szuper, de akkor se add fel, ha több időt kell szánnod rá.

 

Csajszerda Kép forrása: wgsn.com

3/7 Csajszerda

Kéznél van a tegnapi lista a dolgokról, amiket szeretsz magadban? Szuper, akkor most vedd elő a reggeli kávéd mellé és kezdd el hangosan felolvasni. Minden egyes mondat után állj meg és érezd át a mondatod súlyát.

Ma elérkeztünk a szerdához, ami azt jelenti, hogy önbizalmad növelése érdekében ideje megtörni a hetet és riasztani a barátnőidet, hogy csajos estétek lesz.

Nem, mi nem bulira gondolunk, hanem mondjuk egy italra egy felkapott helyen.

Szigorúan tilos eldugott bárba menni, ahol senki nem találhat rátok. Vegyetek fel egy igazán szexi, szívdöglesztő ruhát és érezzétek, hogy milyen jó nők is vagytok. Még, ha van is párod, néhanapján jól tud esni, ha más szempár is megakad rajtad.

4/7 Sportos csütörtök

A sport az egyik legjobb önbizalom növelő módszer, ami magabiztosságot és határozott kiállást ad majd neked a mindennapok során. Így a mai feladatod az lesz, hogy mindenképpen sportolj valamit.

Ez lehet egy laza kocogás, egy hosszú séta, vagy valamilyen otthoni torna, ha nem szereted a konditermi légkört.

Hidd el, teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, a lényeg csupán annyi, hogy csináld! Tudjuk, hogy a hidegben szívesebben kuckóznál be a takaró alá egy pohár bor és csoki társaságában, de csak addig gondolod így, amíg meg nem érzed a sportolás örömét.

Végre péntek! Kép forrása: shop.nordstrom.com

5/7 Végre péntek!

Fogadjunk, hogy ma már sokkal nagyobb mosollyal ébredtél, mert tudod, hogy itt a hétvége és már csak pár óra választ el tőle.

Ne legyünk álszentek, mindenki örül a péntekeknek, még az is, aki imádja a munkáját. Ma olyan feladatot kapsz, ami kezdetben talán nehézséget okoz, de csak addig, ameddig meg nem érzed pozitív hatását.

Szóval ma kötelező jelleggel fel kell venned a legtöbb emberrel a szemkontaktust, akikkel találkozol. Ez azt jelenti, hogy nem sütheted le a szemedet, húzd ki magad, álladat emeld fel és lásd meg az embereket. Ki tudja, lehet, hogy még egy spontán flört is kialakulhat.

Bulis szombat Kép forrása: teenvogue.com

6/7 Bulis szombat

Bár közhely, de a szombat tényleg a bulizásé. Teljesen normális kiengedni a gőzt és lazítani a barátokkal.

Nem utolsó sorban pedig remek önbizalom növelő program is tud lenni.

Ezen a héten ne a sorozatokat válaszd bulizás helyett, hanem lépj ki a komfortzónádból és irány táncolni.

Ne feledd, a testednek és a lelkednek is arra van szüksége, hogy jól érezze magát. Emlékszel a tegnapi gyakorlatodra? Na, hát az a jó hírünk, hogy ezt ma is gyakorolhatod.

Ne félj ismeretlenekkel felvenni a szemkontaktust, főleg akkor, ha még tetszik is neked az illető. Ideje összeszedned minden önbizalmadat és kilépned a csigaházadból.

Vasárnapi chill Kép forrása: bloglovin.com

7/7 Vasárnapi chill

Egy bulis szombat után most csak egy valamire vágyhatsz és az az ágyad. Na jó, pihend ki magad, de miután megtörtént, jöjjön valami jó kis lazulós program is.

Bár felszínesnek hangozhat, de egy jól elkészített kép rólad garantáltan megdobja majd az önbizalmadat.

Használd ki a csodás színekben úszó őszt és kérd meg a barátnődet, hogy készítsen rólad néhány szuper képet.

Legyetek profik és keressétek meg a legszebb helyszíneket, hangsúlyozzátok az előnyös részeidet és meglátod, hogy egyből magabiztosabb leszel a képek láttán.