Az örök kérdés: vajon léteznek véletlenek?

Kovács Andrea
Írta: ,
Az örök kérdés: vajon léteznek véletlenek?

Érdekes gondolatokat vet fel ez a kérdés, és egyre több embert foglalkoztat. Akár hiszel benne, akár nem, az biztos, hogy vannak megmagyarázhatatlan események, melyek pont jókor és jó helyen történnek meg velünk. Vajon ezek csupán véletlen egybeesések, vagy előre eltervezett, sorsszerű történések?

A fogalmat Carl Gustav Jung svájci pszichiáter vezette be a köztudatba – a szinkronicitás szerint, ha egy bizonyos szimbólumra sokszor és sokat gondolunk, akkor egy idő után manifesztálódik, és egyre gyakrabban bukkan fel az életünkben. 

Ez alapján az sem véletlen, amikor vezetés közben sokat gondolsz egy dalra és az nemsokára felcsendül a rádióban, vagy ha folyamatosan egy bizonyos szám jár a fejedben, és utána úton-útfélen azt látod.

Ha hiszel a vonzás törvényében, akkor tudhatod, hogy ez azért történik, mert folyamatos kölcsönhatásban állunk az univerzummal, ami ilyenkor csupán válaszol neked. Ha sokat gondolsz valamire, akkor azt úgy veszi, hogy szükséged van rá, tehát eléd sodorja. Ez persze a negatív gondolatokra is éppúgy érvényes!

Tudd, hogy minden okkal történik Kép forrása: weheartit.com

Ha hiszel abban, hogy minden okkal történik, akkor valószínűleg nem hiszel a véletlenekben.

Bár erre soha nem lesz majd biztos válasz, de a világ egyre jobban „ébredezik” és érdeklődik a magasabb szintű tudás iránt. Ha ebben a felfogásban vizsgáljuk a kérdést, akkor egyre több történés nyer értelmet az életünkben.

Próbálj meg nyitott szemmel járni, figyelni a jeleket és hinni, hogy egy nagyobb erő egyengeti utunkat.

A te dolgod csupán annyi, hogy észrevedd ezeket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv