Lesd el az igazán eredeti emberek legnagyobb titkait

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mindig is irigyelted azokat, akik a papírformára fittyet hányva mernek és tudnak eredetiek lenni? Ehhez képest mégis inkább úgy cselekszel, ahogy a környezeted elvárja tőled – néha a saját ösztöneid ellenére? A következő alapelvek segítenek, hogy végre te is a saját utadra léphess!

„Ami a szíveden, az a szádon!”

A látszólag egyszerű tanács megvalósítása két lépésből áll. Először ugyanis tisztában kell lenned a saját véleményeddel és nézeteiddel, utána pedig muszáj venned a bátorságot, hogy ezt másokkal is közölhesd.

Az önmagaddal szembeni szégyentelen őszinteség tehát a kulcs, amit megfelelő stílusban kifejtett állásponttal a többiek tudomására hozol.


Segítünk! Így lehetsz őszinte a legneccesebb helyzetben is


Az igazán eredeti személyiségek akkor is ellenérzés nélkül állnak ki az ötleteikkel és az érzéseikkel, ha tudják, hogy közönségük némi fenntartással fogadja őket.

Számukra ugyanis nem a meggyőzés a legfontosabb, hanem az, hogy elmondhassák: mindent megtettek, ami csak tőlük telik.

Jobb érzés ugyanis a saját igazaddal mérsékelten lelkes fogadtatásban részesülni, mint máséval sikert aratni.

Külső helyett belső elvárások

Amikor végre tisztába kerülsz a saját véleményeddel, értékrendeddel és elvárásaiddal, már meg is van a fő csapásvonal, amin továbbindulhatsz.

Noha ez alapvetőnek számít, koránt sem könnyű elérni.

Óriási dolog tudni, mit akarsz – ha sejtenéd, hányan nyomják el ezt magukban nap mint nap!

A tudatosítás és a felvállalás általában azért ütközik korlátokba, mert ellentmondásba keveredhet a környezet elvárásaival.

Lehet, hogy a családod, a barátaid, a munkatársaid vagy egyszerűen a társadalom, amelyben élsz, valami egészen mást tart fontosnak.

A lényeg, hogy döntéshelyzetben képes legyél ellenállni a külső nyomásnak. Persze, ehhez hinned kell önmagadban és a saját igazadban.