Lesd el az igazán eredeti emberek legnagyobb titkait

Írta: ,

Mindig is irigyelted azokat, akik a papírformára fittyet hányva mernek és tudnak eredetiek lenni? Ehhez képest mégis inkább úgy cselekszel, ahogy a környezeted elvárja tőled – néha a saját ösztöneid ellenére? A következő alapelvek segítenek, hogy végre te is a saját utadra léphess!

„Ami a szíveden, az a szádon!”

1/5 „Ami a szíveden, az a szádon!”

A látszólag egyszerű tanács megvalósítása két lépésből áll. Először ugyanis tisztában kell lenned a saját véleményeddel és nézeteiddel, utána pedig muszáj venned a bátorságot, hogy ezt másokkal is közölhesd.

Az önmagaddal szembeni szégyentelen őszinteség tehát a kulcs, amit megfelelő stílusban kifejtett állásponttal a többiek tudomására hozol.


Segítünk! Így lehetsz őszinte a legneccesebb helyzetben is


Az igazán eredeti személyiségek akkor is ellenérzés nélkül állnak ki az ötleteikkel és az érzéseikkel, ha tudják, hogy közönségük némi fenntartással fogadja őket.

Számukra ugyanis nem a meggyőzés a legfontosabb, hanem az, hogy elmondhassák: mindent megtettek, ami csak tőlük telik.

Jobb érzés ugyanis a saját igazaddal mérsékelten lelkes fogadtatásban részesülni, mint máséval sikert aratni.

Külső helyett belső elvárások

2/5 Külső helyett belső elvárások

Amikor végre tisztába kerülsz a saját véleményeddel, értékrendeddel és elvárásaiddal, már meg is van a fő csapásvonal, amin továbbindulhatsz.

Noha ez alapvetőnek számít, koránt sem könnyű elérni.

Óriási dolog tudni, mit akarsz – ha sejtenéd, hányan nyomják el ezt magukban nap mint nap!

A tudatosítás és a felvállalás általában azért ütközik korlátokba, mert ellentmondásba keveredhet a környezet elvárásaival.

Lehet, hogy a családod, a barátaid, a munkatársaid vagy egyszerűen a társadalom, amelyben élsz, valami egészen mást tart fontosnak.

A lényeg, hogy döntéshelyzetben képes legyél ellenállni a külső nyomásnak. Persze, ehhez hinned kell önmagadban és a saját igazadban.

Járni a saját utat

3/5 Járni a saját utat

Az eredetiség nem elsősorban szavakban és gondolatokban, hanem inkább a cselekedetekben nyilvánul meg.

Belső iránytűd segítségével már tudni fogod, hogy nem feltétlenül a hagyományos hozzáállás visz előre – sőt, a tradíció olykor el is távolíthat a célodtól.

Az igazán eredeti emberek megtalálják a módot, a lehetőséget és az utat arra, hogy önmagukhoz hűek legyenek, közelebb kerülvén ahhoz, amit fontosnak élnek meg.

Fő hajtóerejük a szenvedély és a tudatosság kettőséből eredő kitartás, ami akár az árral szemben is segíti az előrejutást.

Kudarc? Piskóta!

4/5 Kudarc? Piskóta!

Csak azt nem éri kudarc élete során, aki meg sem próbálkozik semmivel, és egyáltalán nem kockáztat.

A társadalmi elvárások jelentette külső komfortzónában nyilván kisebb a bukás esélye – viszont azé is, hogy ebből okulni lehessen.

Az igazán eredeti személyiségek, akik a saját útjukat járják, pontosan tisztában vannak ezzel.

Nem zavarja őket, hogy kockázat nélkül nincs siker. Sőt, úgy tekintenek a kudarcra, mint a megvalósítás természetes velejárójára, ami mindig benne van a pakliban.

A következtetések levonását követően pedig még több tapasztalattal felvértezve tudnak továbblépni, egyre bölcsebben és okosabban.

A hibák beismerése

5/5 A hibák beismerése

Ahhoz, hogy maradéktalanul őszinte tudj lenni önmagadhoz, muszáj akkor is nyíltan elfogadnod a saját érzéseidet és gondolataidat, ha éppen nem túl kellemesek.

Ennek elengedhetetlen része a ballépések beazonosítása, elfogadása, illetve a következmények felelősségének vállalása.

Ettől lesznek igazi, hús-vér emberek – és ez bizonyítja talán a legjobban, hogy te is képes vagy követni a példájukat.